Утре или през уикенда ще бъде финализирано коалиционното споразумение, а

...
Утре или през уикенда ще бъде финализирано коалиционното споразумение, а
Коментари Харесай

Подписването се отлага с дни, работещ кабинет - в началото н...

Утре или през уикенда ще бъде финализирано съдружното съглашение, а при започване на идната седмица ще има работещ кабинет, увери пред бТВ водачът на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

Той изясни, че всичко се прецизира, преди политическата мощ да вземе мандата, с цел да няма по-късно занапред договаряния.

До огромна степен съставът на Министерски съвет към този момент конкретизиран. Петков обаче се въздаржа да назове министрите поименно.

" Не желая да влизам в спекулации. Останаха броени часове и дни. Ще оставя свободата на нашите съдружни сътрудници да уточнят техните листи ", сподели той.

Кирил Петков удостовери, че финансовото министерство ще дава отговор и за контрола върху еврофондовете. Тези две функционалности е разумно да бъдат дружно. И в двата случая това са обществени финанси и харченето по най-хубавия метод е приоритет и на националното финансиране, и на европейското. Това е най-хубавият метод за надзор, съобщи Петков.

Той съобщи, че вицепремиерите ще са петима - по един за всяка партия в обединението.

Запитан дали ще има пост за Корнелия Нинова, отвърна: " Няма да влизам в тази коментар. Нека всеки съдружен сътрудник дефинира най-хубавия човек за дадената позиция. Отборът ще е с най-хубавите и се надяваме това да стане тимът на България ".

Кирил Петков изясни, че в нито един миг не е имал подозрение дали ще може да образува кабинет.

" През цялото време работихме с ясната цел, че би трябвало да се случи това държавно управление. Ходихме в централите, с цел да покажем диалогичност. Не държим някой да идва при нас единствено тъй като сме най-големите. Оттук нататък ще има отборна игра. Не е би трябвало да има форма на ежемесечин съвет, връзката би трябвало да е непрекъсната ", добави той.
Свързани вести Една от партиите е възразила по съдружното съглашение, привикват незабавна среща
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР