Утре фирми от Българската петролна и газова асоциация ще внесем

...
Утре фирми от Българската петролна и газова асоциация ще внесем
Коментари Харесай

Валентин Златев : Над Марешки има разпънат политически чадър

”Утре компании от Българската петролна и газова асоциация ще внесем тъжба в Комисия за защита на конкуренцията, тъй като по информацията, с която разполагаме, двете компании на Веселин Марешки, които се занимават с горива, са на загуба - едната с 1,8 млн. лева, а другата - с 13,3 млн. лева Това е чист, типичен дъмпинг. ” Това сподели генералният шеф на " Лукойл България " Валентин Златев пред медиите, откакто беше разпитан от спецзвеното за битка с корупцията към Софийска градска прокуратура за думите му, че над Веселин Марешки има разпънат политически чадър, представен от Българска телеграфна агенция.

" Аз ще чакам този път Комисия за защита на конкуренцията да се произнесе и да каже по този начин ли е, или не е по този начин ", добави Златев.

По думите му Марешки е проблем на българската страна и общество. Според него въпросът е българската страна бори ли се против сивата стопанска система или стартира да се слива с нея.

Златев съобщи, че поддържа думите, че над Веселин Марешки има разпънат политически чадър. На въпрос от кого е разпънат той отговори, че " звездата на Веселин Марешки изгрява доста необичайно 2011-2012 година при финансовия министър Симеон Дянков ". Като посочи, че не твърди нищо по този мотив, само че изясни, че от този момент до момента Марешки няма нито една завършила финансова проверка, както и нито една завършила инспекция на Национална агенция за приходите и митниците.

" Държавата би трябвало да каже събира ли си всички налози или разрешава на някого да получава неразбираеми отстъпки ", добави Златев.

Валентин Златев напомни за какво е извикан в прокуратурата: „ На 28 септември в Народното събрание при съвещание на комисията за битка против контрабандата, сивата стопанска система и надзор на приходните организации, в което съм споделил, че над Веселин Марешки има разпънат политически чадър. Това беше тематиката за срещата “.

А на журналистическия въпрос дали важат и сега догатките му за политически чадър, той сподели: След като няма завършили проверки и откакто никой в тази страна не желае да излезе и да каже, " аз съм началник на Национална агенция за приходите и този човек работи законно или нелегално ", вие по какъв начин мислите?
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР