Утре до обяд облачността над по-голямата част от страната ще

...
Утре до обяд облачността над по-голямата част от страната ще
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 23 ноември, петък

Утре до обяд облачността над по-голямата част от страната ще е забележителна. Ще е съвсем безшумно, в низините и котловините ще е мъгливо и тук-там там ще преръмява. Около и след обяд ще се появи слаб юг-югозападен вятър и с него ще настъпи по-съществено понижение на облачността и усъвършенстване на видимостта. Минималните температури ще са сред минус 2° и 3°, оптималните от 2-3° в местата с трайна мъгла в Северозападна България, до 11-13° в югозападните региони. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик от Национален институт по метеорология и хидрология Георги Цеков.
Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна в часовете до обяд. До обяд вятърът ще е от север, след обяд ще се ориентира от юг, ще е най-вече слаб. Максималните температури ще са 7-9°. Температурата на морската вода е към 12°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
Над планините преди обяд ще е най-вече облачно и мъгливо. Около и след пладне облачността ще се раздра и намалее. Ще духа слаб западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра – към 1°.
В неделя преди обяд облачността ще е раздрана, по-късно от запад ще се усилва и вплътнява. Ще духа слаб югозападен вятър и температурите ще се покачат. През нощта против понеделник от запад ще стартират превалявания от дъжд. В източната половина от страната югозападният вятър ще се усили. Ще се покачат минималните температури, дневните ще останат високи. Валежите ще обзет цялата страна, ще бъдат слаби и умерени. Във вторник преваляванията ще намалеят, ще има и краткотрайни разкъсвания на облачността. Вятърът ще отслабне и в Северна България ще се ориентира от запад-северозапад.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР