Устройството се базира на новия модем Snapdragon X50 5GQualcomm демонстрира

...
Устройството се базира на новия модем Snapdragon X50 5GQualcomm демонстрира
Коментари Харесай

Qualcomm показа прототип на 5G смартфон

Устройството се базира на новия модем Snapdragon X50 5G

Qualcomm показва работещ първообраз на смарт телефон с 5G благоприятни условия

Разработчикът на мобилни процесори Qualcomm Technologies сподели през вчерашния ден първия в света модем за смарт телефони с опция за работа в мрежи от пето потомство (5G), както и първообраз на самото мобилно устройство със същия чип.

Qualcomm Snapdragon X50 5G поддържа гигабитови скорости и връзки в честотната лента mmWave 28GHz. Досега също имаше разработки на модеми с сходни благоприятни условия, само че те бяха предопределени за потребностите на бизнеса. Фактически, чипът на Qualcomm е първият 5G модем за смарт телефони, кадърен да поддържа гигабитови скорости – до 5Gbps.
още по тематиката
Qualcomm чака новият й чип Snapdragon X50 5G NR да навлезе в смарт телефоните за работа в мрежи от пето потомство през първата половина на 2019 година На конференция в Хонконг компанията показва работещ първообраз на 5G смарт телефон със Snapdragon X50.

Устройството е основано като референтен модел, който ще разреши на операторите да вършат проби в 5G мрежи и ще помогне на производителите да основат лични смарт телефони на база Snapdragon X50 5G. Новият модем Qualcomm поддържа петкратно по-висока скорост от 4G модемите, при опазване на потреблението на сила на същото равнище.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР