Установено е незаконно строителство, свързано с ремонта на язовир Дражинска

...
Установено е незаконно строителство, свързано с ремонта на язовир Дражинска
Коментари Харесай

Незаконно се ремонтира язовир във видинското село Дражинци

Установено е нелегално строителство, обвързвано с ремонта на язовир " Дражинска бара ", оповестиха от Регионалната дирекция за народен и строителен надзор (РДНСК) във Видин в понеделник.

Това е един от над 400-те язовира, за които третият кабинет на Бойко Борисов отпусна 630 млн. лева, само че инспекция на сподели, че първите три водоема са ремонтирани на повишени цени по добре познатата скица посредством вътрешно възлагане без публични поръчки и към момента са празни.

Средствата бяха дадени на Държавната консолидационна компания (ДКК), която обаче ги превъзложи на държавното сдружение " Монтажи ". То на собствен ред е преразпределило 754 млн. лева на три компании, съгласно данни на. Лъвският къс от 367 млн. лева отива за " Ковел-Про " (367 млн. лева.), " Планекс-ГЕС " (228 млн. лева.) и " Абак Държавна сигурност " (125 млн. лева.).

РДНСК Видин е проверила ремонта на язовир " Дражинска бара " в село Дражинци, община Ружинци, по сигнал на регионалния шеф Огнян Михайлов. Инспекцията е направена по документи и на мястото на обекта, който е първа категория, е посочено в известието на ДНСК.

Установено е, че общината не е одобрила план и не е издала позволение за ремонта на язовир " Дражинска бара ", който е обществена общинска благосъстоятелност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР