Установени са вторично възникнали огнища на болестта Африканска чума по

...
Установени са вторично възникнали огнища на болестта Африканска чума по
Коментари Харесай

Огнища на Африканска чума по дивите свине в Кюстендилско

Установени са вторично зародили огнища на заболяването Африканска чума по дивите прасета на територията на Кюстендилския район, беше оповестено на съвещание на Областната епизоотична комисия. Няма болни измежду домашно отглежданите животни.

Установените огнища на заболяването Африканска чума при дивите прасета са в териториалния обсег на Държавно горско стопанство Кюстендил, в региона на селата Драговищица и Шишковци; ДЛС „ Осогово " в региона на с Граница; ДГС Дупница в местността „ Локвата “; ДГС Рилски манастир; в региона на Драгодан, община Кочериново и с. Смочево, община Рила, предава БНР.

За всеки постъпил сигнал за открит мъртвец на дива свиня се реагира, според наредбите. За всеки постъпил резултат от лабораторно-диагностичните проучвания са известени съответните органи.

Няма постъпили сигнали за болни и умрели домашни прасета на територията на област Кюстендил.

В района са регистрирани 336 броя животновъдни обекти вид „ персонално стопанство “ за развъждане на прасета, в които се съблюдават ограниченията за биосигурност. На територията на региона няма регистрирани индустриални ферми за прасета.

Регистрирани са единствено 5 броя фамилни ферми с сбор прасета - 80.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР