Установени са несъответстващи на нормите отклонения в ламелите на предкрилките

...
Установени са несъответстващи на нормите отклонения в ламелите на предкрилките
Коментари Харесай

Нови проблеми с Boeing 737 МАХ

Установени са несъответстващи на нормите отклонения в ламелите на предкрилките в десетки самолети 737NG и 737MAX. Те не дават отговор на стандартите за сигурност и би трябвало да бъдат заменени в границите на 10 дни, разгласи Федерална авиационна администрация (FAA), съобщи БГНЕС.
" Boeing осведоми Федерална авиационна администрация, че релсите на отклоняващите се ламели на някои 737NG и 737MAX може да не са вярно направени и може да не дават отговор на всички използвани наложителни условия за продължителност и експлоатационен живот ", се споделя в документа.
Според резултатите от взаимния одит с FAA е открито, че в тази категория попадат до 148 детайла. Компанията е определила лист на въздухоплавателни средства, на които тези детайли би трябвало да бъдат сменени.
" В Съединени американски щати са засегнатите моделите 32 NG и 33 MAX. В световен мащаб подмяната ще обхване 133 NG и 179 MAX ", се споделя в документа.
Несъответстващите елементи могат да излязат от строя или да се пропукат по-рано от предписанията. " Въпреки че излизането от строя на този подробност няма да докара до тотална неспособност за прилагане на самолета, остава заплахата счупената част да повреди самолета по време на полет ", се споделя в изказването.
Компаниите, които летят на самолети с дефектни съставни елементи, би трябвало да ги отстранен в границите на 10 дни.
Полетите с модел 737MAХ бяха спрени в Съединените щати и в доста други страни, откакто два такива самолета се разрушиха - в Индонезия и Етиопия. През март Boeing 737 MAX на Ethiopian Airlines, пренасящ 157 души, се разруши югоизточно от столицата Адис Абеба. През ноември 2018 година този модел аероплан на индонезийския Lion Air също катастрофира.
След случаите към 20 страни затвориха въздушното си пространство за самолети MAX 8, а доста самолетни компании стопираха употребата им. В Съединените щати Федералната авиационна администрация наложи възбрана на полети на модела. По време на изследването на аргументите за случая бяха разпознати вероятни неточности в работата на системата за промяна на маневрирането (MCAS).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР