Установени са извършителите на серия взломни кражби от базови станции

...
Установени са извършителите на серия взломни кражби от базови станции
Коментари Харесай

Установени са извършителите на серия взломни кражби от базови станции на мобилни оператори

Установени са причинителите на серия взломни обири от базови станции на мобилни оператори. Разследването е извършено от чиновници на ОДМВР-София и сътрудниците им от РУ-Своге, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Оперативните дейности почнали в края на м. януари, когато в РУ- Своге била декларирана кражба на 16 акумулаторни акумулатори в с. Заселе. За времето до 7 март били подадени още пет сигнала за отнети 52 акумулаторни акумулатори от селата Владо Тричков, Желен, Реброво, Заселе и Искрец. По шестте случая били формирани досъдебни производства за осъществено закононарушение по член 195, ал.1, вр. член 194, ал.1 от Наказателен кодекс.

В хода на подхванатите дейни оперативно- издирвателни и процесуално-следствени дейности на криминалистите от регионалната дирекция и районното ръководство в Своге е открито, че всичките закононарушения са осъществени по еднакъв метод. На база осъществения разбор на местоположението на базовите станции, метеорологичните условия и типа на отнетите вещи- акумулаторни акумулатори с тегло на всяка една от тях към и над 50 кг, криминалистите почнали работа по версия, че се касае за едни и същи причинители, които са се придвижвали с високо пристъпен автомобил.

Последвали голям брой дейни дейности, в границите на които проверяващите разкрили, че по време на осъществяване на незаконните похищения в региона се е намирал лек автомобил, употребен и ръководен от двама братя от гр. Нови Искър. При осъществена инспекция в двора на адреса им, в лек автомобил „ Форд Експлорър “, са открити и конфискувани 12 акумулаторни акумулатори, предмет на кражба от базова станция в с. Искрец, осъществена на 7 март. В колата са открити още клещи, ножица за рязане на метал с удължени дръжки, както и три железни лоста с разнообразни размери.

След събрани доказателства за виновността им П.А./39г./ и Б.А./40г./ са привлечени в качеството на обвинени и с прокурорско разпореждане им е наложена мярка за неотклонение „ подписка “.

Продължава работата по документиране присъединяване на двамата и в останалите пет взломни обири.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР