Установен е източника на замърсяване на река Струма.Замърсителят е воден

...
Установен е източника на замърсяване на река Струма.Замърсителят е воден
Коментари Харесай

Откриха причината за червената вода в река Струма

Установен е източника на замърсяване на река Струма.

Замърсителят е воден обект – езеро с оранжев цвят и киселинен темперамент на водите, открит в региона над някогашен металургичен цех Клон МИР. Това оповестиха от РИОСВ-Перник, съобщи flashnews.bg.

Проверката стартира през вчерашния ден, във връзка получен сигнал за смяна на цвета на река Струма в кв. „ Хумни дол “ в гр. Перник.

Припомняме, че незабавно след приемането му специалисти от Регионална инспекция за опазване на околната среда, взаимно с представители на община Перник, започнаха ревизия. При обход беше открит каналът – под жп линията на гара „ Разпределителна “, посредством който се вливала ръждиво-кафявата вода в река Струма. Днес при траялата инспекция с обход от специалисти от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Перник, чиновници от Басейнова дирекция „ Западнобеломорски регион “ Благоевград /БДЗБР/ и община Перник беше открит и самият източник на замърсяване.

По искане на Регионална инспекция за опазване на околната среда се вземат водни проби от източника на замърсяването за осъществяване на разбор от профилирана мобилна лаборатория на  Изпълнителна организация по околна среда /ИАОС/.

Регионална инспекция за опазване на околната среда – Перник ще осведоми навреме за резултатите от взетите водни проби.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР