Успяваме да управляваме кризи, затова и с най-меките мерки срещу

...
Успяваме да управляваме кризи, затова и с най-меките мерки срещу
Коментари Харесай

Борисов: С най-меките мерки сме 27-и по заболеваемост в ЕС


„ Успяваме да управляваме рецесии, по тази причина и с най-меките ограничения против COVID-19 сме на 27-о място в Европа по заболеваемост и фабрики те в България работят “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов , който посети Индустриална зона „ Раковски ”, където 24 компании са се възползвали от помощта на страната в размер на 7 милиона лв. по линия на мярката за опазване на заетостта в пандемията 60/40.

Премиерът Борисов посочи, че до този миг държавното управление е подкрепило бизнеса и хората в изискванията на пандемия с общо 1,3 милиарда лв.. „ 1,3 милиарда лв. сме дали от общественото и икономическото министерство за поддръжка на бизнеса. Само за тук, за тази зона, е към 7 милиона “, уточни Борисов.

На територията на зоната в Раковски работят към 5000 души и са позиционирани главните бази на редица огромни индустриални вложители в секторите логистика и произвеждане. Тя разполага с положителни комуникационно-транспортни връзки, включващи автомагистрала „ Тракия ” – към София и Бургас. Амбицията на управлението на зоната е тя да стане първата въглеродно неутрална зона в България.

В рамките на визитата си в Раковски Борисов разяснява и имунизационния развой в България. „ Някои се надсмиват сега, че България била последна по имунизация , желая да им кажа да изчакат 2-3 дни и може би отново ще стане по този начин, че както най-добре управляваме пандемията сега, ще се окаже, че и проф. Ангелов е бил най-прав като заделихме за всички имунизирани и втората доза “, означи министър председателят и добави, че това е предварителна защита против риск от нарушени доставки. „ Виждате какво става в света – пердах за ваксини “, уточни Борисов и означи, че е значимо имунизираните с първата доза ваксина срещу COVID-19 да могат в точния момент да получат и втората доза от имунизацията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР