Успяхме да тушираме напрежението сред бизнеса с обещания. Тези обещания

...
Успяхме да тушираме напрежението сред бизнеса с обещания. Тези обещания
Коментари Харесай

Добрев със сензационна икономическа новина за цената на тока и скандалите около Истанбулската конвенция

Успяхме да тушираме напрежението измежду бизнеса с обещания. Тези обещания в идната една седмица ще се трансфорат в задължения. Вече работим по промените. Това съобщи ръководителят на енергийната комисия в Народното събрание Делян Добрев. „ На срещата с премиера се договориха редица отстъпки. След уговорките за промени от наша страна оповестиха, че остават в протестна подготвеност, само че на този стадий не са удостоверили провеждането на митинг на 28 февруари”, сподели Добрев пред bTV.

„ Цената на тока към този момент потегли надолу. От началото на годината токът на борсата е с към 20% по-нисък. Декември направихме незабавни промени и задължихме сдружения да продават на свободния пазар. Средната цена на силата на борсата е към 70 лева Тази неделя имаше рекорден спад на цената на тока, тя падна до 24 лв.. Това обаче не е задоволително. Трябва да продължат стъпките в тенденция либерализация на пазара”, съобщи депутатът.

По думите му всички производители би трябвало да стартират да продават силата си на борсата и да нямат преференциална цена. „ Това е значимо, тъй като аргументът на работодателите е, че сега има единствено 3 продавачи на борсата. Хубаво е да има колкото се може по-голяма конкуренция. С тези промени продавачите ще набъбнат от 3-ма до 100”, уточни Добрев.

Що се отнася до обвиняванията, че ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов е индивидът, който упорства Истанбулската спогодба да бъде призната , Добрев съобщи, че сходни диалози е добре да се водят по време на Коалиционните препоръки, а не през медиите. Той бе безапелационен, че върху народните представители от ГЕРБ не е оказван никакъв напън противоречивият документ да бъде признат.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР