Успяхме да намалим с 400 млн. лв. задълженията на Топлофикация

...
Успяхме да намалим с 400 млн. лв. задълженията на Топлофикация
Коментари Харесай

Председателят на СОС: Намалихме с 400 млн. лв. задълженията на Топлофикация София

Успяхме да понижим с 400 млн. лева отговорностите на " Топлофикация София " към страната, вследствие на дейната политика, която водим с кмета, договарянията с страната и прихващането на отговорности. Това съобщи пред публицисти в Столичния общински съвет (СОС) неговият ръководител Георги Георгиев по отношение на началото на новия отоплителен сезон и финансовото положение на сдружението.

По думите на Георгиев за проблемите на сдружението има две решения – краткосрочно и дълготрайно. Краткосрочното е рационализация, уточни той и осведоми, че до дни следва да стартира разискването на процедурата за привличане на външен вложител, който да построи мощности, от които сдружението да печели. Техническото положение е обезпечено, следва ми среща със чиновници на сдружението, с цел да обсъдим какво още може да се направи, разяснява Георгиев.

Според него огромният проблем е регулаторен. Не може цялото повишаване на парното да бъде за сметка на софиянци. Понастоящем цените на природния газ се успокоиха, само че има насъбрани дефицити, които се олихвяват, сподели той и бе безапелационен, че без смяна в регулаторната рамка, повишаването ще продължава " да се написа на софиянци, за което през цялото време сме се оповестили срещу ". 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР