Успокойте нервите с билкови добавкиНеспокойната обстановка в света и по-точно

...
Успокойте нервите с билкови добавкиНеспокойната обстановка в света и по-точно
Коментари Харесай

При паник атаки започнете с валериан

Успокойте нервите с билкови добавки
Неспокойната конюнктура в света и по-точно войната в Украйна, предшествана от коронавирус пандемията, се отразява отрицателно на душeвността. Все по-често хората се оплакват от тревога, очакване да се случи нещо неприятно и търсят успокоителни в аптеките, откриват невролози и психотерапевти.

Какви препарати да вземаме? Отговор дават съветски експерти, които следят повишение равнището на тревога измежду популацията след оповестената в страната готовност.

Едно от изпитаните средства е положителният остарял валериан. За него психотерапевтката Олга Шубина предизвестява, че лекарството има непряк резултат – от него се плаче. „ Може би това е добре, тъй като има изблик на насъбраните отрицателни страсти, а сълзите са натурален антидепресант. Пациентът плаче от валериана и отбелязва, че се усеща малко по-добре “, споделя Шубина.

В практиката си тя рядко предписва хранителни добавки, само че има изключение - растението готу кола. „ Харесва ми по какъв начин влияе на страстите, доста нежно. Готу кола има ноотропно деяние, назовават ​​я още билката на паметта. Ако се съдържа в някои хранителни добавки, то това е добър вид. Бих я предложила “, поучава Шубина.

„ Има и адаптогени, които оказват помощ за стабилизиране на цялостното физическо и прочувствено благоденствие, като лимонена трева, манджурска аралия (дяволско дърво). Можете да изберете формата, която ви харесва - таблетки, филтърни торбички, които се запарват като чай, успокояващи вани. Можете също по този начин да извършите възглавница с тези растения “, поучава психотерапевтката.

Невроложката Ксения Доронина предлага добавки с магнезий, който оказва помощ при нервност, леко бодърствуване, мускулни конвулсии и може да се дава и на деца над 1 година. За облекчение на напрежението, възстановяване на настроението, унищожаване на нервност и експанзия при деца и възрастни Доронина предлага и глицин – аминокиселина с извънредно необятен набор. Той обаче би трябвало да се приема по лекарско наставление.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР