Успешното представяне на България като председател на Съвета на ЕС

...
Успешното представяне на България като председател на Съвета на ЕС
Коментари Харесай

Павлова: Получихме висока оценка за това, че познаваме проблемите, но и приоритетите

Успешното показване на България като ръководител на Съвета на Европейски Съюз ще изисква политически консенсус, разговор и съгласие. Ако България е сполучлива, ще сме сполучливи всички ние. Това сподели от парламентарната естрада министърът на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 година, която показа националната стратегия на българското председателство, съобщи „ Фокус “.

„ Благодаря за опцията да показва окончателния вид на националната стратегия и целите на българското държавно управление за идното председателство. Буквално остават броени дни до началото на този значим миг за България. Приносът на българското Народно събрание е регистриран в оптималната степен в окончателния вид на програмата и целите. По всички значими тематики, по които приносът на Народно събрание беше показан и ясно признат е ясно регистрирано “, съобщи Павлова. Тя уточни, че правят оценка и осъзнават значимата роля.

„ Освен шестте срещи, които касаят българския парламент, вие народните представители ще имате опция за присъединяване в характерните съвещания и срещи, касаещи секторите от значителност за Народно събрание и съответните парламентарни комисии. В България ще бъдат извършени 270 съвещания от националното измерение, 6 от които са от парламентарното. Вчера вечерта се върнах от Страсбург. Това беше първото вдишване на председателството в Екологичен потенциал. Практиката е от 2 до 3 седмици преди председателството “, добави тя и посочи, че дебатът е бил значим и забавен.

„ Получих висока оценка за това, че България познава проблемите, само че и целите, които стоят пред нас. България сложи първо своето главно обръщение за единение, непоклатимост в границите на общоевропейския дневен ред и четирите целта. Първият е бъдещето на младежите. Тук има изключително значение бъдещият бюджет за 2020 г в подтекста на Брекзит, вследствие на който европейския бюджет е минус 10-15 милиарда

годишно. Ще отстояваме смисъла на кохезионната политика, с цел да продължим напъните за продължение вложенията в вложенията.

Вторият приоритет са Западните Балкани, а третият - сигурността и стабилността. Тук значима е миграцията, релокацията, тематиката за осъществяване на единната система за защита. Четвъртият приоритет е стопанска система и стопански напредък с фокус върху единния дигитален пазар “, сподели още Лиляна Павлова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР