Успешното и бързо контранастъпление на украинските войски в посока Харков

...
Успешното и бързо контранастъпление на украинските войски в посока Харков
Коментари Харесай

Всичко или нищо – Путин избра ескалация на войната

Успешното и бързо контранастъпление на украинските войски в посока Харков и продължаващото освобождение на обитаеми места в южната и източната част на Украйна обърнаха хода на войната на Русия против Украйна. Руският президент Владимир Путин е заставен или да се откаже от проектите си за завладяване на страната или да разгласи готовност и да ускори военните дейности. Той избра втория вид, макар риска, написа в Kyiv Post старши сътрудник Александра Клитина, която е някогашен заместник-министър на инфраструктурата.

На 20 септември съветските управляващи започнаха подготовката за оповестяване на обща готовност. Държавната дума на Руската федерация вкара понятията „ готовност “, „ военно състояние “ и „ военно време “ в съветския Наказателен кодекс и наложи наказване за непринудено предаване (до 10 години затвор).

В същия ден съветските окупатори оповестиха желание да проведат псевдореферендум от 23 до 27 септември за присъединение на окупираните територии на Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка области към Руската федерация.

На 21 септември Путин разгласи частична готовност и поддържа референдумите в окупираните от Русия украински райони. Той също още един път съобщи, че главната цел на „ специфичната интервенция “ е „ освобождението на Донбас “. Според него „ ЛНР (самопровъзгласилата се Луганска национална република) е изцяло освободена, ДНР (Донецка национална република) – отчасти “. Това значи, че Путин е избрал ескалацията на войната.

Всичко или нищо – наподобява мотото, които са избрали съветските управляващи.

Указът за частична готовност е оповестен на уеб страницата на Кремъл. На наборна военна работа ще подлежат единствено жители от запаса, служили във въоръжените сили, с избрани военни специалности и подобаващ опит. На регионалните шефове е разпоредено да издадат повиквателна за готовност в количество и в период, избрани за всяка област от Министерството на защитата.

Правителството на Руската федерация би трябвало да финансира действия по частична готовност и да предприеме нужните ограничения за облекчаване потребностите на съветските въоръжени сили, други войски, военни формирования и органи по време на частична готовност.

Освен това в обръщението си съветският президент намерено заплаши Украйна с потребление на нуклеарно оръжие. „ Всички средства за заличаване, в това число нуклеарни, ще бъдат употребявани при положение на опасност за териториалната целокупност на Русия. Това не е блъф ”, насочи закана Путин, ако  украинските сили навлязат в територии, които той счита за съветски.

След речта на Путин съветският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи, че ще бъдат призовани 300 000 резервисти. Русия разполага с грамаден мобилизационен запас, твърди той, съвсем 25 милиона души, а малко повече от 1% подлежат на частична готовност.

Възниква главният въпрос – ще поддържат ли руснаците решението на Путин? Едно е да подкрепяш Путин и да се гордееш с имперски упоритости от кухнята, а друго е да участваш или да пращаш децата си на война.

Според украинското военно разузнаване оповестяването на обща готовност има позитивен резултат върху събитията в Украйна. Протестите в Русия са слаби, само че въпреки всичко младежите не желаят да водят война.

„ Ние анализирахме съветското общество и заключихме, че в основата си тези, които поддържат войната на Путин, са хора на 50 години и които няма да отидат на война. На фронта са нужни младежи на двадесет и тридесет години. Поради това оповестяването на обща готовност би било индикатор, който ще покаже готовността на съветския народ да продължи тази кървава война “, споделя генералът от разузнаването Вадим Скибицки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР