Успешните инвеститори имат много общи неща, отвъд това, по което

...
Успешните инвеститори имат много общи неща, отвъд това, по което
Коментари Харесай

Пет неща, които успешните инвеститори избягват на всяка цена

Успешните вложители имат доста общи неща, оттатък това, по което се отличават. Не е загадка, че сме почитатели на Уорън Бъфет и дълготрайния му жанр на търговия. Няма по какъв начин и да не отбележим един основен откъс на Бъфет - " Трябва да извършите вярно доста малко неща в живота си, с цел да сте сполучливи, стига да не извършите прекалено много неверни! ".

С това мислено, ето няколко неща, които сполучливите вложители не вършат:
Не разчитат на случайността
Успешните вложители не разчитат на случайността. Винаги имат тактика и проект за търговия. Налице са безчет доказателствата, че в случай че търгувате без проект, сте съвсем несъмнено обречени на крах.

Вашият капиталов проект не би трябвало да е в главата ви. Той би трябвало да е написан и подложен на видно място, с цел да можете да го виждате непрекъснато и в никакъв случай да не се откланяте от него.

Планът ви би трябвало да включва съответни стъпки за деяние, които ще предприемете. Успешните вложители чакат да реализират задачите си с течение на времето, като разпознават наложителните неща, които би трябвало да създадат и по-късно неразделно следват задачите си.
Успешните вложители не разчитат да се пенсионират от възвръщаемостта на своите вложения.
Те разчитат на парите, които фактически икономисват, надявайки се, че вложенията им най-малко ще запазят цената си с времето и ще се капитализират минимум с темповете на инфлацията.

Успешните вложители пестят постоянно, като главен финансов табиет и икономисват колкото могат.

Миналата година Fidelity Investments изследва финансирането на 4,500 семейства и откри, че най-хубавото нещо, което множеството от тях могат да създадат, с цел да подобрят вероятностите си за пенсиониране, е икономисване на повече пари.

Ако е допустимо, предлагаме ви постоянно да пестите 15% от приходите си.
Успешните вложители не разчитат единствено на една инвестиция, или на няколко.
Те се диверсифицират необятно, знаейки, че е невероятно надеждно да се предскаже кои вложения ще се повишат по стойност и кои ще намалеят.

Диверсификацията не понижава риска, само че го разпределя по-равномерно. В дълготраен проект това ще направи капиталовото пътешестване доста по-удобно и лишено от основни разтърсвания.
Успешните вложители не подценяват какъв брой заплащат за капиталови услуги и артикули.
Те поддържат ниските разноските си, знаейки, че това е една от дребното елементи от капиталовия развой, който фактически могат да управляват.

Голяма част от това значи вложение в индексни фондове вместо интензивно ръководени средства. Подобна стъпка може елементарно да спести сериозна сума, която се капитализира с годините.

С течение на времето тези " дребни " спестявания са доста повече от това, което най-вероятно си представяте. При еднократна инвестиция от 10 000 $, която носи годишна възвръщаемост от 8% в продължение на 20 години, намаляването на годишните разноски с 1% ще усили възвръщаемостта до 9%. Това ще усили крайната стойност на инвестицията от 46,610 $ (при 8% за 20 години) до Щатски долар 56,044 (9% за 20 години). Или с повече от първичната инвестиция.
Успешните вложители не разрешават на пазара да ги изхвърли от пътя им.
Те осъзнават, че спадът и корекциите, са естествена част от капиталовата игра и че тези стихии са нужни за дълготрайния триумф.

Те вършат всичко допустимо, с цел да запазят курса си, като заобикалят да се подават на суматоха, и да продават, когато пазарите падат, или пък да купуват, когато пазарите са при еуфорични равнища. Разбира се това не е елементарно, само че се реализира с помощта на прецизен надзор на страстите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР