Китайски учени доказаха ефективността на ранната инсулинова терапия при новооткрити

...
Китайски учени доказаха ефективността на ранната инсулинова терапия при новооткрити
Коментари Харесай

Китайски учени: Ранната инсулинова терапия предпазва пациенти с диабет тип 2 от инсулт

Китайски учени потвърдиха успеваемостта на ранната инсулинова терапия при новооткрити пациенти с диабет вид 2 (ДТ2), заяви Синхуа.

Рисковете от инсулт и хоспитализация заради сърдечна непълнота при пациенти, подложени на такава терапия, доста понижават спрямо нетретирани заболели, открили учените.

Съвместен проучвателен екип, управителен от професор Вън Цзянпин от Медицинския университет в Анхуей и учени от Китайския университет за просвета и технологии, Южния медицински университет и Пекинския университет, е провел 24-годишно наблюдаване на лекуването на 5424 пациенти с ДТ2 в цялата страна.

Изследователите са открили, че при новодиагностицираните пациенти с ДТ2, които са се подложили на лечението, рискът от инсулт е понижен с 31%, а рискът от хоспитализация заради сърдечна непълнота - с 28%.

Това изследване още един път показва успеваемостта на ранната инсулинова терапия за възстановяване на биомаркерите, свързани с нискостепенното инфектиране и ендотелната функционалност, които са известни индикатори за сърдечносъдов риск, при новодиагностицирани пациенти с ДТ2.

Изследването дава безапелационни доказателства за използването на ранната инсулинова терапия като опция за лекуване от първа линия при новодиагностицирани пациенти.

Резултатите са оповестени в интернационалното списание Signal Transduction and Targeted Therapy при започване на юни.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР