Успехът не се случва от само себе си. Той е

...
Успехът не се случва от само себе си. Той е
Коментари Харесай

7 грешки, които амбициозните хора никога не допускат два пъти

Успехът не се случва от единствено себе си. Той е дълъг и постоянно сложен развой, маратон, а не спринт. Лесно е да гледаме съумелите хора и да си измисляме оправдания за какво не сме като тях - тъй като са имали шанс, връзки и така нататък Но истината е, че доста от тях са работили крепко, с цел да стигнат там, където са. Проваляли са се, бъркали са, само че са устояли на проблемите.

Една от най-важните характерности на амбициозните и авторитетни хора е, че те съумяват да извлекат скъпи уроци от неуспехите. От Entrepreneur показват кои са грешките, които тези хора в никакъв случай не повтарят.

1. Да се пробват да трансформират някого напълно.

Не можеш да промениш различен човек. Можеш да му предложиш разнообразни хрумвания и благоприятни условия като метод за израстване, само че в същността си хората могат да провокират смяна единствено по лична самодейност.

2. Да вършат едно и също, а да чакат друг резултат.

Когато бъркат, амбициозните хора проучват какво ги е довело до това, не си търсят извинения, а начертават проект по какъв начин да трансформират нещата.

3. Да се концентрират единствено върху близкото бъдеще.

Успехът изисква да се слагат дълготрайни цели и всеки ден да се вършат дребни стъпки, които да доведат до реализирането им.

4. Да се доверяват на някого, когато инстинктът им споделя да не го вършат.

Подсъзнателната преценка постоянно е вярна. Успелите хора знаят по какъв начин да сортират верния екип и верните сътрудници.

5. Да взимат прибързани решения.

Независимо дали става дума за работа, пари или персонален живот, тези хора постоянно обмислят деликатно дейностите си и взимат осведомени решения.

6. Да упрекват другите.

Амбициозните персони нямат нужда да сочат с пръст. Те употребяват силата си да разрешат казуса, вместо да търсят върху кого да стоварят виновността.

7. Да се преструват на такива, каквито не са.

Преструвките единствено ще ви създадат по-нещастни, ще ви поведат по неправилен път. Успелите хора работят това, което обичат, по метод, който им харесва, и не им е належащо да се вършат на други.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР