Успехът на Северна Корея в тестването на междуконтинентална балистична ракета,

...
Успехът на Северна Корея в тестването на междуконтинентална балистична ракета,
Коментари Харесай

NYT: КНДР може да е купила ракетни двигатели от Украйна

Успехът на Северна Корея в тестването на междуконтинентална балистична ракета, която е в положение да доближи до Съединените щати, евентуално е станал вероятен с помощта на закупуването на мощни ракетни мотори от черния пазар, евентуално от украинска фабрика с исторически връзки с съветската ракетна стратегия, съгласно експертен разбор, оповестен от „ Ню Йорк Таймс” (The New York Times).

Така може да се изясни фактът, че ракетната стратегия на КНДР означи през последните 2 години неочакван и доста бърз напредък, след поредност от пагубни неуспехи.

Тръмп даде обещание "огън и гняв " на КНДР, Пхенян се прицели във военна база на Съединени американски щати

Южна Корея заплаши с ответен удар, свика незабавно Съвета за сигурност

Линдзи Греъм: Да се унищожи самата Северна Корея

Анализ на фотосите, на които севернокорейският водач Ким Чен Ун оглежда ракетни мотори сочи, че по външния си тип те припомнят руските, каквито през днешния ден могат да бъдат доставени единствено от няколко дружество на територията на някогашния Съветски съюз.

Ето за какво специалистите са фокусирали своето следствие върху производител на ракети в Днепропетровск, Украйна.

Компанията „ Южмаш” наподобява като най-вероятният източник на моторите на междуконтиненталните балистични ракети, чиито тествания КНДР направи през юли.

„ Напълно евентуално е тези мотори да са били доставени от Украйна, допустимо нелегално. Колко са те и дали сега украинците не престават доставките е огромен въпрос “, счита Майкъл Елеман, началник на изследването.

В началото на август Съветът за сигурност на Организация на обединените нации единомислещо одобри резолюция, която стяга глобите против КНДР поради ракетните ѝ тествания.

Според Съединени американски щати цялостното осъществяване на ограниченията ще понижи с една трета годишните валутни приходи на Пхенян, които сега са към три милиарда $.

До този миг администрацията на американския президент Доналд Тръмп хвърля цялата виновност за ракетната стратегия на Северна Корея върху Китай и не насочва никакви обвинявания към Русия и Украйна.

Новите мотори на севернокорейските ракети са толкоз мощни, че една от тях може да придвижи 10 термоядрени бойни глави сред континентите.

Миналия месец „ Южмаш” отхвърли известия, че фабричният комплекс се бори за оцеляване с продажбата на свои технологии в чужбина и по-специално в Китай. От компанията показват, че не вземат участие в „ изнасянето на евентуално рискови технологии отвън Украйна”.

#Ukraine denies selling missile technology to #NorthKorea https://t.co/74HC6JokLq pic.twitter.com/pb1LZWQGro
— The Straits Times (@STcom) August 14, 2017
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР