Успехът на германската икономика има отрицателно въздействие върху други страни

...
Успехът на германската икономика има отрицателно въздействие върху други страни
Коментари Харесай

Експерт: Успехът на германската икономика вреди на други страни

Успехът на немската стопанска система има негативно влияние върху други страни от Европейски Съюз, съобщи икономистът Рудолф Хикел в изявление за Sputnik Germany, разяснявайки последните развития на фондовия пазар.

Германският борсов показател DAX доближи нов исторически връх тази седмица, само че специалистът твърди, че тази наклонност е обвързвана със спекулации на фондовия пазар, а не с икономическия напредък в страната.

Според него, Европейски Съюз претърпява през голям остатък на вноса за сметка на износа, а Германия като една от главните страни експортьорки може да разчита на своя експорт, до момента в който еврото е релативно едва. Същевременно обстановката в други европейски страни оставя доста в липса.

" Тези облаги водят до загуби на компании в Италия, Белгия и Франция ", изясни Хикел.

Според него немският експорт принуждава продукцията от други страни да излезе отвън пазара. " Европейски Съюз не може да бъде удовлетворен от това, нито от Европейската централна банка. Това демонстрира разединение, което сега се случва в интерес на Германия ", твърди икономистът.

Главният анализатор на „ Бремер Ландесбанк” Фолкер Хелмайер преглежда обстановката по друг метод. Той счита, че националните стопански системи на Германия, Португалия, Франция и Италия са на път към възобновяване, само че оценявайки вероятностите за по-нататъшен стопански напредък, предизвестява:

" Сега се радваме на историческите висоти, само че устойчивостта на това равнище е под въпрос - най-много заради геополитически фактори ".

По-специално, експертът обръща внимание на обстановката в Северна Корея и Каталуния, както и на стопански проблеми в Съединени американски щати и Англия. " В Съединени американски щати икономическото възобновяване през последните години се финансира основно от заеми. Стабилността на система, която се основава на заеми, не е огромна ", означи той, добавяйки, че сходна обстановка може да се следи и в Обединеното кралство.

Хелмайер уточни, че в случай че икономическите индикатори в Съединени американски щати и Англия продължат да понижават, те неотложно и съществено ще обиден финансовите пазари в международен мащаб.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР