Усмивката е най-универсалното изразно средство в целия свят - което

...
Усмивката е най-универсалното изразно средство в целия свят - което
Коментари Харесай

7 невероятни факта за усмивката

Усмивката е най-универсалното изразно средство в целия свят - което пресича всевъзможни граници, култури и езици. Факт е, че когато човек се усмихне, печели и доверието, и позитивното отношение на близките.
 Защо ни е необходим Ден на усмивката
Защо ни е необходим Ден на усмивката

Честит празник

Това особено изражение на лицето показва щастието на индивида и метода, по който желае да се впише в света. И има някои занимателни и любопитни обстоятелства за този по този начин добре прочут, въпреки и от време на време забравян, жест.

Усмивката е първият метод, посредством който бебето демонстрира страст - въпреки то да се усмихва още през първите седмици от живота си, в съня си и даже когато още е в утробата.

Но за усмивка като отговор на това, което бебето вижда против себе си, може да се приказва чак след навършване на втория месец. Тогава детето реагира, изключително на друго лице, което му се усмихва. Това е социализиращата усмивка, която предава прочувственото прекарване на бебето, и е значим миг в развиването му.
 Снимка 603893

Факт е, че децата се усмихват повече от възрастните. Детството е време на чудеса, развито въображение и доста смях. Известно е, че децата се усмихват до 400 пъти дневно, до момента в който възрастните - приблизително към 20 пъти.

Причина за това е, че децата разполагат с повече свободно време и са подложени на по-малко стрес спрямо възрастните.

Усмивката оказва помощ за понижаване на напрежението и за продължителността на живота. Щастливите и спокойни хора живеят по-дълго и здравословно. И един от методите, с които демонстрират щастието си е точно усмивката. Може и да не съществуват научни доказателства за тази доктрина, само че повече усмивки в никакъв случай не могат да навредят, написа Espresso.
 Снимка 603896

Пътуването в непозната страна пък може да бъде безспорен културен потрес - поради новите традиции, другата храна и, несъмнено, езикова преграда. Но има едно изражение на лицето, което минава тези ограничавания и се разпознава от всеки човек по света. А точно, усмивката. Тя е универсално разбираема и въпреки и някои култури да се усмихват повече от други, едно просто покачване на устните може да помогне на хората да се схванат, без значение от кое място са.

Жените се усмихват приблизително 62 пъти дневно, до момента в който мъжете едвам към осем. Това изненадващо разделяне сред половете стартира още в юношеските години и се задълбочава с възрастта. Макар че съгласно последни проучвания, при специалности, свързани с властови позиции или обществени функции, разликите сред половете в количеството усмивки изчезват.
 Снимка 603894

Установено е, че има 19 разнообразни типа усмивки , употребявани от хората в всекидневието. И напълно не всички са от благополучие. Едва шест се употребяват, с цел да изразят възприятие на удовлетворение. Другите аргументи, поради които се усмихваме, включват пренебрежение, яд, раздразнителност и даже неистина.

Оказва се, че  хората не са и единствените същества, които се усмихват . Този жест се употребява и от примати като шимпанзетата, и даже се счита, че точно от техните усмивки са произлезли и нашите.
 Котки, котешка усмивка и за какво това е методът да споделяме с тези домашни любимци
Какво е " котешка усмивка "

И за какво да се научим да я вършим

Усмивката на примата обаче нормално не е знак за благополучие, а има по-сложна роля в дивата природа. Оголването на зъбите по-често е симптом на експанзия или послушание.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР