Collins Aerospace е разработила пилотския шлем HMDS Gen 3 на

...
Collins Aerospace е разработила пилотския шлем HMDS Gen 3 на
Коментари Харесай

Шлемът Collins Aerospace HMDS Gen 3 за $400 000 прави изтребителя F-35 прозрачен за пилота

Collins Aerospace е създала пилотския шлем HMDS Gen 3 на стойност 400 000 $ за по-ефективно потребление на изтребителя F-35. Високотехнологичното устройство безусловно прави самолета незабележим за водача – то обезпечава 360° видимост.

Разработката на шлема HMDS Gen 3 лишава цяло десетилетие. Шлемът служи за главен екран на водача, както и за екран на системата за ръководство на оръжията на F-35. Той има 6 камери, инсталирани от външната страна на самолета и ориентирани във всички направления. Визьорът демонстрира „ съединеното “ изображение от тези камери. Така че, в случай че погледнете надолу, ще видите земята или облаците – не доста прелестно за елементарен човек, който не е професионален водач.

HMDS Gen 3 обезпечава непрестанно проявление на данните от полета и датчиците. Шлемът трансформира показанията им в наслагване с добавена действителност. Пилотите могат да отбелязват и наблюдават въздушни и наземни обекти, свои и противников. За задачата просто ги поглеждат със системата за ориентиране.

Хедсетът има интегрирана система за нощно виждане с ъгъл на видимост 30° на 40° и 100% припокриване. Тя отстранява нуждата от обособени очила за нощно виждане. Инфрачервените камери на фюзелажа на F-35 разрешават на водача да вижда даже в цялостна мрачевина.

Всеки дребен подробност на HMDS Gen 3 е планиран и изрязан с лазер по поръчка за всеки обособен консуматор. Главата на всеки водач се сканира, с цел да пасне тъкмо. Разстоянието сред зениците на водача се мери точно, с цел да може да се възпроизведе безпроблемно изображението върху визьора. Разстоянието от окото до визьора също се мери, тъй че всичко да е съвършено фокусирано.

Всичко е толкоз детайлно, че даже да си извършите нова прическа или да измененията по някакъв метод формата на главата си, да вземем за пример като напълнеете или отслабнете, шлемът към този момент няма да пасва вярно. Хедсетът се тества на всеки 120 дни, с цел да се подсигурява, че действа вярно и дава отговор на стандартите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР