Усмихнат и шеговито настроен, Алексей Навални се появи на съдебно

...
Усмихнат и шеговито настроен, Алексей Навални се появи на съдебно
Коментари Харесай

След месеци в неизвестност: Навални се появи усмихнат и шегувайки се

Усмихнат и шеговито надъхан, Алексей Навални се появи на правосъдно съвещание посредством видеовръзка от арктическата наказателна колония „ Полярен вълк “ , където излежава 19-годишна присъда , съобщи Асошиейтед прес.

Руският опозиционен водач за първи път беше показан пред камера след прехвърлянето му в отдалечения затвор, който се намира зад Полярния кръг.

Руски новинарски издания пуснаха изображения на Навални, в черно затворническо облекло и с фешън прическа, в предаване онлайн по малкия екран от наказателната колония със „ специфичен режим “ в селището Харп, в Ямало-Ненецкия самостоятелен окръг, който е на към 1900 километра  североизточно от Москва.
 
Alexei Navalny jokes in first appearance from new prison
— BBC News (World) (@BBCWorld)

По време на правосъдното съвещание Навални се майтапеше с температурите в Арктика и се поинтересува дали чиновниците в някогашния му затвор са организирали празненство, откакто е бил изместен.

Видеото беше излъчено в отдалечена на стотици километри правосъдна зала в град Ковров , във Владимирска област в Централна Русия , на към 240 километра източно от Москва, покрай Наказателна колония № 6, където Навални беше затворен до предишния месец. Заседанието беше за едно от многото правосъдни каузи, които Навални заведе против наказателната колония, а това съответно оспорва един от престоите му в карцер.

Във видеозаписи и медийни репортажи от съвещанието 47-годишният Навални приказва с нормалния си ядовит звук за това какъв брой са му липсвали чиновниците в остарелия му затвор и чиновниците на съда в Ковров и се пошегува със суровия затвор в Далечния север на Русия.

„ Условията тук (в Наказателната колония в Харп) – и това се отнася за вас, уважаеми обвинени – са по-добри, в сравнение с в НК-6 във Владимир “, сподели Навални.

Има обаче един проблем – и не знам в кой съд да заведа дело по отношение на него – времето тук е неприятно “ , добави той с усмивка.
 
▶️ Russian opposition leader Alexei Navalny cracked jokes Wednesday in his first court appearance since being transferred to an Arctic penal colony, but a judge rejected his latest challenge against his treatment in prison.

(Reuters)
— Voice of America (@VOANews)

Навални беше изместен през декември в наказателната колония със " специфичен режим " в Харп – най-високото равнище на сигурност в пандизите в Русия. Опозиционерът е най-върлият политически зложелател на президента Владимир Путин и излежава присъда по обвинявания в екстремизъм.

Навални прекара месеци в изолираност в затворническа колония №6 преди да бъде изместен. Многократно е бил поставян в маломерен карцер поради хипотетични дребни нарушавания, като да вземем за пример, че е закопчал погрешно затворническата си униформа. Надзиратели отказваха да му дават пощата, лишиха го от принадлежности за писане , отхвърлиха му храна , която беше поръчал и платил в допълнение към постоянните хранения , и не разрешиха визити на родственици, твърди Навални в правосъдните си каузи, свързани с отношението към него.

В днешното дело Навални оспорва престой в изолираност . Съдията се произнесе против него и застана на страната на затворническите чиновници – тъкмо както в други сходни каузи, които наказаният опозиционер заведе.

Руският самостоятелен новинарски уебсайт " Медиазона " заяви, че съдът е пуснал видеозапис от случай от предходната година, в който Навални атакува чиновник на пандиза, който му лишил писалката. След това служителят упрекна Навални, че го е обидил, и политикът беше вкаран в карцер за 12 дни.

Днес Навални признал, че не е трябвало да „ крещи “ на длъжностното лице и да „ прекалява “ , като го назовава с обидни думи , само че все пак декларирал, че му е било разрешено да има химикалка и не е трябвало да бъде наказван от чиновници на пандиза.

Навални също по този начин попитал представителите на колонията дали са отпразнували преместването му с " празненство или караоке празненство " и предиздвикал съдията да се засмее, оповестява „ Медиазона “.
 
First photos of Alexei from his maximum security colony in Russia's Far North. Navalny appeared in court today, via video. He is suing the prison administration, protesting against disciplinary penalties and harsh conditions.

Photo: Alexandra Astakhova / Mediazona
— Mediazona English (@mediazona_en)

Навални е зад решетките от януари 2021 година, когато се завърна в Москва, откакто се възвърне в Германия от отравяне с нервнопаралитично вещество, за което упрекна Кремъл. Преди да бъде задържан, той водеше акция против корупцията, провежда огромни антикремълски митинги и се кандидатира за държавна служба.

Оттогава той получи три присъди, само че отхвърля всички обвинявания против него като политически стимулирани.

Вчера Навални заяви в обществените медии от пандиза в Харп, че надзиратели са го обвинили, че е отказал „ да се показа по протокол “, и го санкционирали да излежи седем дни в карцер.

„ Мисълта, че Путин ще се задоволи да ме натика в казарма в далечния Север и ще спре да ме изтезава в пандиза, беше освен малодушна, само че и наивна “, сподели Навални.
 
Known as Russia’s ‘Polar Wolf’ prison, this is the new home of jailed opposition politician Alexei Navalny. The complex in the town of Kharp, north of the Arctic Circle and about 1,200 miles from Moscow, is considered one of Russia’s toughest prisons
— Reuters (@Reuters)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР