Условно наказание за неправоспособен водач, управлявал Ауди“ с регистрационни табели

...
Условно наказание за неправоспособен водач, управлявал Ауди“ с регистрационни табели
Коментари Харесай

Условна присъда за дрогиран шофьор без книжка и с крадени номера във Варна

Условно наказване за недееспособен лидер, управлявал „ Ауди “ с регистрационни табели за друго транспортно средство и под влияние на опиат, наложи Районен съд Варна.

Случаят е от месец декември 2021 година При ръководство на автомобил „ Ауди “ в квартал „ Чайка “ във Варна, в следобедните часове на 23.12.2021 година, подсъдимият бил спрян за инспекция от полицейски автопатрул. Тогава се открива, че 24-год. юноша е недееспособен лидер, а поставените регистрационни табели на караното от него МПС несъответствали на марката на колата и номера на рамата. Оказало се, че броени месеци преди този момент подсъдимият е засичан да ръководи още веднъж без шофьорска брошура, заради което с насилствена административна мярка табелите са били отнети и колата е била със служебно прекъсната регистрация. Междувременно, подсъдимият по непостоянен метод се сдобил и инсталирал върху автомобила си регистрационни табели, предопределени за друго транспортно средство и оповестени за търсене от полицията. Освен това, при взетата кръвна проба на лидера се открива, че той е карал след приложимост на наркотични субстанции - амфетамин и метамфетамин.

24-годишният юноша е с чисто правосъдно минало. Делото завърши през днешния ден с реализирано и утвърдено в правосъдна зала съглашение. За всяко от действията – по член 345, алинея 1 и алинея 2, както и по чл.343б, ал.3 от Наказателен кодекс, бяха избрани обособени санкции. 31-годишният обвиняем би трябвало да изтърпи най-тежкото от тях – една година отнемане от независимост, отсрочено с изпитателен период от 3 години. Към по този начин избраното общо наказване, съдът причисли и наказване санкция в размер на 1000 лв.. В тежест на подсъдимия се разпореждат и направените разходи по делото. Споразумението е дефинитивно и влиза в действие незабавно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР