Условно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 11 месеца

...
Условно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 11 месеца
Коментари Харесай

Условна присъда и глоба от 10 000 лева за румънец, превел мигрант през българската граница

Условно наказване „ отнемане от независимост “ за период от 11 месеца с 3-годишен изпитателен период и санкция в размер на 10 000 лева е получил румънски жител, превел през границата ни незаконен мигрант от Ирак. Това оповестиха от пресцентъра на Окръжния съд - Добрич.

До наказването се е стигнало, откакто Районен съд - Генерал Тошево е одобрил подписаното сред подсъдимия и прокуратурата съглашение. 35-годишният румънец се е признал за отговорен в това, че на 29 декември предходната година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Кардам, е превел през границата на страната ни мъж от Ирак без позволение на надлежните органи на властта.

За превеждането мъжът е употребявал управлявания от него товарен автомобил с ремарке, като скрил иракчанина под леглото в кабината на камиона. Румънският жител е заявил пред съда, че е склонен с клаузите на постигнатото съглашение и се отхвърля от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.

Той ще заплати и направените по делото разходи в размер на 530 лв.. Определението на Районен съд - Генерал Тошево е дефинитивно и не предстои на обжалване. Междувременно в съда е утвърдено и съглашение, подписано сред укрития в камиона иракчанин и прокуратурата. Той е получил наказване от 10 месеца отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР