Усложнената обстановка и въвеждането на рестриктивни мерки срещу COVID-19, за

...
Усложнената обстановка и въвеждането на рестриктивни мерки срещу COVID-19, за
Коментари Харесай

Академик де отказва от домакинство на ФИБА Къп

Усложнената конюнктура и въвеждането на рестриктивни ограничения против COVID-19, за които стартира да се приказва от известно време, станаха причина Академик Пловдив да се откаже от концепцията за домакинство на един от квалификационните шампионати във ФИБА Къп. Новината удостовери треньорът на студентите Йордан Янков.

" Искам да кажа, че причина за отхвърли ни не е теглeният чоп, сподели Янков. - За страдание човек от нашата организация - Христо Караджов, умря, и това също ще способства за затрудненията при организацията на шампионата. Решихме, че за дебютна година в Европа е по-хубаво да отидем някъде и да забележим защо става въпрос, да усетим целия шампионат и се надявам в идващите години да имаме опция да организираме сходно мероприятие, в случай че имаме възможност”, аргументира отхвърли Янков.

Припомняме, че с оглед жребия в четвъртък, Академик ще стартира дебютното си присъединяване във ФИБА Къп от пресявките. В полуфиналите на един от квалификационните шампионати бронзовите медалисти в НБЛ от предишния сезон ще се изправят против Ираклис. Ако съумеят да отстранят гръцкия си противник, пловдивчани ще играят против украинския Днипро или полския Сопот в пряк спор за място в груповата фаза.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР