Усложнена зимна обстановка в страната след падналия сняг през последните

...
Усложнена зимна обстановка в страната след падналия сняг през последните
Коментари Харесай

България в снежен капан

Усложнена зимна конюнктура в страната след падналия сняг през последните часове. Стотици обитаеми места са без ток, в някои няма и вода. Част от Старопланинските проходи са затворени за придвижване. Снегонавявания основават проблеми в региона на Североизточна България.

 

 

 

Последвайте канала на
12:45 Студът взе жертва в Казанлък


Бездомник е умрял поради минусовите температури в Казанлък, потвърдиха от Спешна помощ, представени от Нова тв. Студът обхвана цялата страна.
Копирано 12:15 Денков: В над 1000 обитаеми места няма ток, над 100 индивида са били освободени от снежни клопки


Премиерът Николай Денков даде брифинг след срещата в Министерски съвет по отношение на усложнената конюнктура в страната.
Копирано 12:07 Община Силистра разгласи бедствено състояние


Обявено е бедствено състояние в община Силистра, оповестиха от локалната администрация. Решението за това е взето след съвещание на Общинския спешен щаб, управляван от кмета Александър Сабанов.
Копирано 11:44 Пеевски прикани премиера и министрите да отидат при бедстващите хора


Хората чакат от изпълнителната власт да бъде до тях, когато е мъчно и да им взема решение проблемите. Призовавам министър-председателя, който непрестанно спори, че той е министър председателят на държавното управление, да потвърди това, разяснява Делян Пеевски, ръководител на парламентарната група на Движение за права и свободи, представен от пресцентъра на партията.
Копирано 11:30 Васил Терзиев: Основните пътни артерии са добре почистени


Основните пътни артерии са добре почистени, проходими. Сега се влиза в кварталите, интензивно се почистват спирки и подлези, сподели на брифинг кметът на София Васил Терзиев във връзка със зимната конюнктура в столицата.
Копирано 10:43 1110 снегопочистващи машини обработват републиканските пътища. Шофирайте деликатно!


1110 снегопочистващи машини са на терен и обработват пътищата от републиканската пътна мрежа. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласните и второкласните пътища и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България.
Копирано 10:03 9 бедстващи, от които пет деца, са евакуирани от три автомобила


Деветима бедстващи, от които пет деца, са евакуирани от три автомобила, пътуващи по основния път Русе - Разград.
Копирано 09:36 Кметът на Вълчи дол разгласи бедствено състояние


Със своя заповед от през днешния ден кметът на Вълчи дол Калоян Цветков афишира цялостно бедствено състояние на територията на общината. Това написа в заповедта му, оповестена на формалния уебсайт на общината.
Копирано 09:14 Кметът на София: Призовавам всички жители да бъдат деликатни при излизане на открито


Близо 15 часа натоварен снеговалеж в София. Благодаря на хората от всички служби на Столичната община, които през цялата нощ и до този миг не стопират работа и не престават да почистват снега, да отстраняват паднали дървета и да реагират на стотици сигнали.
Копирано 08:51 Десетки села в Старозагорско са без ток


Десетки села в Старозагорско са без ток поради усложнената зимна конюнктура в района. Проходът на Републиката и проходът " Шипка " са изцяло затворени за придвижване за снегопочистване.
Копирано 08:45 Снегът блокира Велико Търново, кметът свика спешен щаб

Копирано 08:33 Над 800 са сигналите за паднали дървета и клони в София


Над 800 са сигналите за паднали дървета и клони поради неприятното време в София, оповестиха от БНР.
Копирано 08:10 Лавина падна върху бус на прохода " Петрохан "


Лавина падна върху бус на прохода „ Петрохан ”, оповестява Нова тв. Няма потърпевши хора и нанесени материални вреди. На прохода снежната завивка е към 70 см. Има нападали клони и дървета.
Копирано 07:50 Напълно затворени са Проходът на Републиката и проходът " Шипка "


Напълно затворени за придвижване са Проходът на Републиката и проходът " Шипка ", оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора. Причината е изобилният снеговалеж, навявания и паднали дървета. 
Копирано 07:41 Два полета от и за летище Варна са анулирани поради неприятни метеорологични условия


Два полета от и за летище Варна са анулирани поради неприятни метеорологични условия, сочи информация на уеб страницата на аеропорта.
Копирано 07:12 Опасно време и в неделя


Днес ще духа мощен северозападен вятър, с който ще продължи да нахлува леден въздух. Това оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.
Копирано 07:09 Затворени за придвижване на коли до 12,5 тона са всички републикански пътища в област Добрич


Затворени за придвижване на леки коли до 12,5 тона са всички пътища от републиканската пътна мрежа на територията на област Добрич, заяви за Българска телеграфна агенция дежурният в Областно пътно ръководство. Към момента девет машини работят по разчистване на направленията. 
Копирано 06:39 Усложнява се ситуацията по пътищата в страната


Усложнява се ситуацията по пътищата в цялата страна. Призивът на Министерство на вътрешните работи е да се пътува единствено, в случай че в действителност се постанова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР