Усложнена зимна обстановка ни очаква тази събота и неделя. Студен

...
Усложнена зимна обстановка ни очаква тази събота и неделя. Студен
Коментари Харесай

Валежи, студ, вятър и преспи ни очакват през почивните дни

Усложнена зимна конюнктура ни чака тази събота и неделя. Студен атмосферен фронт ще пристигна с вятър и превалявания. Снежната завивка се чака да покрие над една трета от територията на страната до събота по обяд.

Под въздействие на следващ циклон през през Черно море, ситуацията у нас още веднъж ще се усложни. Още през нощта против събота над Северозападна България дъждът ще премине в сняг и ще стартира да се образува снежна завивка.

Валежите ще са с разнообразни количества (между 30 и 80 л./кв.м.) и активност, като снегът ще обхване цялата страна като се изключи югоизточната част, където се чака дъжд в обилни количества.

Снеговалежите ще са интензивни и с струпване в планините, в доста региони на Западна България, в Предбалкана и в Дунавската низина – най-много в Североизтока.

Реките ще покачат равнищата са, заплаха от разливи и наводнения.

Очаква се мощен леден вятър, който ще основава чувство за още по-ниски температури. Ще има съществени предпоставки за навявания в Лудогорието и в Добруджа.

Поривите напразно ще се усилват в събота и ще доближат най-много в неделния ден, като в планините и в североизточна България още веднъж могат да надвишават 100км/ч. По северното крайбрежие още веднъж са вероятни ураганни ветрове.

Различните метео модели дават прогнози за снежна завивка в сред 5 и 15 см. в равнините в края на неделния ден и сред между 20 и 40 спомагателна снежна завивка в Стара планина и масивите на Западна България.

Прогнозите са времето да се стабилизира в неделя през нощта, а идната седмица да стартира с безшумно само че мразовито време.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР