Усложнена остава ситуация в селата около София. Проливният дъжд нанесе

...
Усложнена остава ситуация в селата около София. Проливният дъжд нанесе
Коментари Харесай

Половин България се озова под вода

 Усложнена остава обстановка в селата към София. Проливният дъжд нанесе съществени вреди. Около река Блато са построени насипи, с цел да се защищити популацията. От Столичната община осведомиха, че се възстановяват маршрутите на рейсове 26, 27 и 29. По-рано през днешния ден те се движеха по изменен маршрут поради наводнени сектори на пътното платно.

Кризисен щаб следи равнищата на язовирите в цялата страна, където е належащо има следено изпускане на водоемите.

На Северозапад 100 обитаеми места останаха без ток. Екипите на енергодружеството отстраняват повредите, а работата ще продължи до възобновяване на зареждането.

Кристина Рангелова е една от пострадалите, озовали се през вчерашния ден във водния капан в квартал " Кумарица " в Нови Искър.

" Карах детето на детска градина. Озовах се във вода. Мислех си, че ще мога да преодолея трудността, само че колата изгасна. Водата беше над праговете й, може би до нейната половина. Като минаваха колите, водата се покачваше към прозорците ", описа тя. И добави: " Никой не пристигна да ни помогне. Имаше и други закъсали коли ", споделя още тя, представена от " Нова ",
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР