Ускоряване на поскъпването на петролните продукти в целия свят може

...
Ускоряване на поскъпването на петролните продукти в целия свят може
Коментари Харесай

Русия се готви да направи нефта по-скъп в целия свят

Ускоряване на повишаването на петролните артикули в целия свят може да провокира една от ответните ограничения, които Русия възнамерява, откакто Европейски Съюз и страните от Г-7 се споразумяха да ѝ наложат предел на цената, на която продава петрол. Това изясни пред съветската държавна телевизия вицепремиерът Александър Новак.

Той удостовери, че страната ще забрани доставките на петрол и нефтопродукти за всички страни и компании, които съблюдават западното ограничаване от 60 $ за барел. Новак беше безапелационен, че Русия е по-склонна да добива по-малко петрол и да му търси различни пазари, в сравнение с да продава на тези равнища.
 Три танкера с съветски нефт дойдоха на пристанище Бургас единствено за двете седмици от началото на ембаргото
Три танкера с съветски нефт дойдоха на пристанище Бургас единствено за двете седмици от началото на ембаргото

Европейски Съюз забрани вносът на всевъзможни типове съветски въглища, а също и цялостна възбрана за импорт на всевъзможен съветски недопечен петрол и нефтопродукти, транспортирани по море

" Готови сме да понижим отчасти нашия рандеман при започване на идната година ", съобщи вицепремиерът, като изясни, че първоначално понижението ще е в границите на сред 500 000 и 700 000 барела дневно, т.е. 5-6% по-малко от в този момент.

Александър Новак дефинира това понижаване като " нищожно ", само че от " Блумбърг " означават, че то може да има световен резултат, тъй като ще съвпадне със засилено търсене в Китай, където към този момент отпадат строгите противоепидемични ограничения.
 Колко в този момент в действителност коства съветският петрол – съветско министерство призна, че е под „ тавана “
Колко в този момент в действителност коства съветският петрол – съветско министерство призна, че е под „ тавана “

Само за месец междинната цена при експорт на Urals е паднала с 19%

Към момента цената на съветския нефт е под тавана, като за 22 декември цената е 55,78 $ за барел. При цена над 60 $ доставките няма да могат да употребяват основни услуги от западни компании като обезпечаване. За първата седмица, откакто Европейски Съюз забрани вноса на съветски недопечен нефт по море, нефтеният износ на страната посредством танкери е намалял с 54% до 1,6 млн. барела дневно.
 Възможно е ОПЕК+ да
Възможно е ОПЕК+ да " нулира " резултата от " тавана " на цените на съветския нефт

Ограничението в действителност е ориентирано към търговията на Русия с трети страни

Все отново Новак е убеден, че съветските енергийни запаси ще продължат да имат огромно значение за международната стопанска система: " Въпреки развиването на слънчевата и вятърната сила, въглеводородите ще останат основни в енергийния микс още дълго време. Затова нашите артикули ще бъдат търсени, сигурни сме в това ".
 Отговорът на Русия на
Отговорът на Русия на " тавана " на цените на съветския нефт - трите разновидността

България е от страните, които към този момент не вкарват ограничавания

През идната седмица съветският президент Владимир Путин ще подпише декрет с съответните контрамерки против западните ограничавания. Освен това Москва ще продължи да следи международните пазари през първата четвърт на идната година, с цел да обмисли идващите си дейности, измежду които съгласно източници на " Блумбърг " може да е въвеждането на минимална цена на барел.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР