Усилията на премиера и на министър Московски дадоха резултат, защото

...
Усилията на премиера и на министър Московски дадоха резултат, защото
Коментари Харесай

Андрей Новаков: В последния момент получихме неочаквана подкрепа за пакета Мобилност

Усилията на премиера и на министър Московски дадоха резултат, тъй като това беше плод на доста дълги договаряния и старания. Така евродепутатът Андрей Новаков разяснява развоя по пакета " Мобилност " и постигнатия триумф за българските превозвачи на гласуването на в Транспортната комисия на Европейския парламент, оповестява " Канал 3 ".

" С оглед на това, че отпаднаха повече от 3/4 от тези в действителност неприемливи за българския отрасъл ограничения, аз смятам, че това беше забележителен триумф. Няма да скрия, че няколко часа преди самото гласоподаване не ни доближиха два гласа ”, изясни евродепутатът пред Българска национална телевизия.

" В последния миг имаше сътрудници, които трансформираха възгледите си по част от поправките. Получихме непредвидена поддръжка от сътрудници, които се колебаеха, в това число от Полша. Така се включиха и от Холандия. Колегите от Германия и Франция останаха непреклонни. Не ни поддържаха ", сподели Новаков.

" Това беше доста значима крачка, без която щяхме да индексираме неуспех. Оттук насетне остава пленарно да гласуваме единствено мандат за договаряния, не и мнение по текстовете, които приехме ”, добави Новаков, като обясни, че измененията в текстовете са минали с 27 на 23 гласа в Транспортната комисия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР