Усилията на Конгреса на САЩ да принуди китайския собственик на

...
Усилията на Конгреса на САЩ да принуди китайския собственик на
Коментари Харесай

Стремежът за смазване на TikTok набира скорост в Конгреса на САЩ

Усилията на Конгреса на Съединени американски щати да принуди китайския притежател на TikTok да се откаже от приложението набраха мощ, откакто ръководителят на Камарата на представителите Майк Джонсън разкри законодателство за подкрепяне на изпращането на помощ за Украйна, която може принуди Сената да предприеме дейности по мярката.

Републиканският представител сподели, че Камарата ще гласоподава обособени законопроекти за финансиране - за Израел, Украйна и Тайван - и различен законопроект, който включва ограничения за опълчване на Китай, Русия и Иран. Той ще съдържа език на известната платформа за шерване на видео, който е съвсем еднакъв с предходна мярка, която елементарно беше призната от Камарата предишния месец, само че отслабна в Сената.

Ако приемем, че Камарата утвърди законопроектите, когато се появят за гласове в събота, те ще бъдат групирани в един пакет и изпратени до Сената, съгласно хора, осведомени с проекта. Това доста би нараснало възможностите Сенатът да одобри мярката, защото доста сенатори няма да са...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР