Усилията на бюрото през 2020 г. бяха насочени към осъществяването

...
Усилията на бюрото през 2020 г. бяха насочени към осъществяването
Коментари Харесай

През 2020 г. са прилагани СРС по отношение на 3042 лица

Усилията на бюрото през 2020 година бяха ориентирани към реализирането на всеобхватно, навременно и непрекъснато наблюдаване на процедурите по потребление и използване на СРС, отчитайки чувствителността на гражданското общество.

Това сподели ръководителят на Националното бюро за надзор над СРС Пламен Иванов от парламентарната естрада при показване на отчета на ръководения от него орган за 2020 година

" През 2020 година Националното бюро е провело 45 съвещания, като 12 от тях са посредством видеоконферетна връзка. С решение на Националното бюро през регистрирания интервал е променена и допълнена методиката за наблюдаване и надзор по процедурите по Закона за СРС съгласно изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура. Предвиди се опция да се реализират инспекции и посредством условие на информация от органите ", сподели още той.

" Изготвени са 5368 претенции за потребление на СРС, по които съдиите са постановили 5003 позволения и 365 отхвърли. Процедурите са с 10.45% по-малко спрямо 2019 година ", сподели още Иванов и заяви, че СРС са употребявани във връзка с 3042 лица през 2020 година.

Според него е належащо да се усъвършенства законодателството и да се разпише ясна и точна процедура за използване на СРС на територията на страната.

" През 2020 година Националното бюро продължи да упражнява справедлив и самостоятелен контрол на процедурите, написани в Закона за СРС, създаден и оповестен бе пример на сигнал за незаконосъобразно използване на СРС в раздел " Сигнали " по Закона за СРС. Това е за оптимално да се улеснят жителите да подават сигнали, в случай че имат данни и надлежно терзания, че по отношение на тях се ползват нелегално СРС ", сподели още Иванов. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР