Усилията, които полагаме, за да развиваме Варна като Град на

...
Усилията, които полагаме, за да развиваме Варна като Град на
Коментари Харесай

Иван Портних: Варна – Град на знанието, е приоритет, в който последователно инвестираме

Усилията, които поставяме, с цел да развиваме Варна като Град на знанието, личат и от бюджета за обучение, и от капиталовите планове, които осъществяваме. Убеден съм, че дружно с всички в системата на образованието ще надградим постигнатото, тъй като гледаме в една посока. С тези думи Иван Портних, доскорошен кмет и претендент за нов мандат, благодари на представителите на Сдружението на шефовете в системата на междинното обучение в Република България, които го поканиха да бъде посетител на националното им заседание.



Сред уговорките на Иван Портних за идващите четири години е реализацията на планове за 4 нови детски градини и 4 нови здания за учебни заведения, както и строителство на планувания математико-технологичен кампус в региона на техникумите. Предвижда се и основаването на общински център за цифрово образование, ориентиран към децата от първи до четвърти клас. През новата образователна година следва да отвори порти и държавна гимназия по осведомителни науки. Развитието на дуалното обучение и поетапното въвеждане на едносменен режим във варненските учебни заведения също са измежду целите на Иван Портних.



Пред своите сътрудници шефът на ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий” Сияна Филипова, която е регионален и общински ръководител на работодателската организация, показа пред присъстващите поддръжката, която има в лицето на Иван Портних и варненски общественици, за реализация на концепцията за монумент на славянските първоучители. „ Чуваемост и разбираемост, последвани от незабавни дейности – това е стилът на работа с общината през последните години.

Кметският екип показва цялостно покритие сред думите и делата, обявявайки образованието за приоритет”, съобщи Филипова от името на своите варненски сътрудници, като добави, че и общественият разговор в общината е образец за чудесно партньорство. Добрите практики в морската столица бяха оценени и от учебни шефове в страната. „ Варна е образец за грижа към образованието”, посочи персонално ръководителят на националната организация Асен Александров.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР