Усещате ли аромата, който се носи от кухнята? Божествен еНеобходими

...
Усещате ли аромата, който се носи от кухнята? Божествен еНеобходими
Коментари Харесай

Кавърма със свинско в гювече

Усещате ли аромата, който се носи от кухнята? Божествен е

Необходими Продукти

● свинско месо - 100 - 150 г
● сол - на усет
● черен пипер - млян на усет
● червен лук - 3 глави
● печени чушки - 2
● гъби - 3 - 4
● суха чушка - 1/4
● олио - 1 с.л.
● магданоз - 1 - 2 стръка на усет
● домат - 1/2 червен

Начин на подготвяне

Свинското месо натрийте със сол и черев пипер.

Нарежете аления лук на едри филийки. Чушките нарежете на едри части. Гъбите нарежете по дължина с пънчетата. Сухата чушка нарежете на лентички.

Нарежете месото на дребни хапки и дружно с гъбите задушете в бездънен тиган с олиото. След това извадете месото и гъбите и в същата лой прибавете малко подготвен бульон (разтворен бульон на кубче). Сложете лука, чушките и подправките и задушете в мазнината с бульона). Бульонът може да е зеленчуков.

Започнете да редите гювечето, като на дъното първо се поставя половината от лука и чушките, който последно задушихме в бульона. След това сложете сухата чушка, месото с гъбите и от горната страна завършете с останалата част от сместта с лука и чушката. Най-отгоре сложете половин червен домат или доматен сок. Слагате капака и печете на 200 градуса към 40 минути.

Когато месото е омекнало, гювечето е готово. Изключвате фурната и слагате части кашкавал. Оставяте гювечето във фурната да се разтопи кашкавалът. По предпочитание можете да поръсите и с магданоз.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР