Усещането за несигурност е най-опасното. То не касае само гражданите.

...
Усещането за несигурност е най-опасното. То не касае само гражданите.
Коментари Харесай

Манолов: В бюджета има много ясни и конкретни пари, които ще отидат при ясни и конкретни хора, всичко е предварително договорено

" Усещането за неустановеност е най-опасното. То не касае единствено жителите. Това напрежение и отрицателните упования се калкулират във всичко, което се случва. Когато един жител е някаква дребна фирмичка, която се занимава с нещо си, и той е изплашен. Когато тази дребна фирмичка би трябвало да продаде на някого нещо, той калкулира страховете си в това, което създава и продава. Оттам нататък по веригата се случва всичко ", сподели пред Димитър Манолов, президент на КТ " Подкрепа ".

Според социолога Кънчо Стойчев, представител на Съюз " Произведено в България ", хората са в огромна степен разочаровани:

" Това държавно управление не е най-лошото, само че то не подходи съответно към рецесията, а тя е на първо място енергетическа. Още при започване на годината на всички беше ясно, че това е дълготраен проблем за цяла Европа и за целия свят. Че би трябвало да се вземат бързи и дълготрайни дейности, които дават вероятност пред пред промишлеността. Правителството първо се забави с дейностите, а второ - половинчати дейности ".

Той акцентира, че по-добре да има признат бюджет, без значение дали ще падне държавното управление, или не:

" Дори и да падне, признатият бюджет (актуализация на бюджета - б.р.) дава по-голяма степен на сигурност. Представете си, че кабинетът падне и минем към служебно държавно управление - три месеца с вързани ръце, в случай че не е обновен Държавният бюджет ".

По думите на Манолов " в този бюджет има едни доста ясни и съответни пари, които ще отидат при едни ясни и съответни хора, и всичко това авансово е контрактувано. Трудно е да се допусне, че тези ползи ще бъдат пропилени с лека ръка, тъй като те не са по никакъв начин дребни ".

" В политически оборот трайно се настани омразата. Разбра се експлицитно, че единствената заварка на ръководещата коалиция е била омразата към предходните, тъй като се оказа, че те и вътре се ненавиждат не по-малко. Не си представям коя е тая политическа рецепта, която ще ни изкара от този въртоп, тъй като и тези, които загряват по тъч линията с концепцията, че ще се промъкнат и ще седнат и те на софрата, и при тях не се чакат кой знае какви положителни неща. Не знам какво ще се случи, само че средата е отвратителна. Дали тази среда може да бъде изменена - не съм оптимист ", разяснява още президентът на КТ " Подкрепа ".

Социологът Кънчо Стойчев изрече мнение, че би трябвало да се спре с непримиримостта и с алените линии:

" Необходимо е да се откри разсъдък и политиците, без значение какъв брой се ненавиждат, да седнат дружно на масата и да заковат 5-6 целта, да се постави явен небосвод. Очевидно е, че цялостен мандат е фантазия. Ако това всички го разбираме, надалеч по-добре е да се договарят за по-къси интервали на ръководство, за реализиране на съответни цели, които ще бъдат избавителни за стопанската система, за всекидневието на хората, в сравнение с да се водят тези кални битки, както сподели президентът ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР