Усъвършенстван тип хирургично лепило предлага ефикасна и много по-ефективна алтернатива

...
Усъвършенстван тип хирургично лепило предлага ефикасна и много по-ефективна алтернатива
Коментари Харесай

Нов тип хирургично лепило затваря раните за 60 секунди


Усъвършенстван вид хирургично лепило предлага ефикасна и доста по-ефективна опция на досегашните способи за отнасяне на отворени рани по тялото.

Най-често прилаганият до момента способ за зашиване на откритите рани не разрешава поддържането на повсеместен контакт сред съшитите тъкани, а въпреки това е мъчно използван при вътрешни и труднодостъпни рани, изключително към органи, които са по-подвижни. Учени от Североизточния Университет в Бостън, Съединени американски щати, създават най-мощната опция на този способ, в лицето на хирургично лепило, създадено от протеини , оптимално близки до човешките.

Според учените, създали продукта, той съчетава в себе си композиция от най-важните характерности, на които би трябвало да дава отговор съвършеното хирургично лепило. Новият артикул е задоволително разтеглив , супер адхезивен , нетоксичен и биологично съчетаем с човешките тъкани.

В състава на новия вид здравно лепило са употребявани органични протеини, доста близки по конструкция до еластина, изграждащ някои човешки тъкани. Тази специфичност подсигурява на новоразработеното хирургично лепило още едно голямо преимущество пред до момента употребените в здравната процедура разновидности. То работи извънредно бързо. Само в границите на 60 секунди хирургичното лепило обезпечава цялостна заварка сред слепваните тъкани. Ефектът се реализира с използването на ултравиолетова светлина, актвираща съставките на лепилото.

Свързани публикации.. Евродепутатите не позволиха потреблението на „ лепилото за месо “ 0 Имунни кафези лекуват кожни пострадвания 0 Огнестрелни пострадвания на главата 0

За момента резултатът на въпросното хирургично лепило е тестван единствено лабораторно, само че резултатите са извънредно обнадеждаващи. Позитивен и дълготраен резултат е реализиран даже при отнасяне на дълбоки рани , засягащи тъкани и органи, които се разтягат и свиват непрестанно, като белия дроб да вземем за пример.

Според учените, основали продукта и проследяващи резултата му в лабораторни условия, има действителна опция за доста бързото му налагане за всеобщо прилагане. Очаква се новият вид хирургично лепило да се наложи като водещо средство освен за оказване на първа помощ при открити рани, само че и като първи избор при отнасяне на рани от всевъзможен вид хирургична интервенция. За да стане това факт, са нужни единствено още някои административни процедури, защото здравната сигурност на продукта е към този момент потвърдена.

Данните са оповестени в здравния вестник Science Translational Medicine.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР