Уругвай и Аржентина ще обявят официалната си съвместна кандидатура за

...
Уругвай и Аржентина ще обявят официалната си съвместна кандидатура за
Коментари Харесай

Уругвай и Аржентина с обща кандидатура за Световното по футбол през 2030 г.

Уругвай и Аржентина ще разгласят формалната си взаимна кандидатура за домакинство на Световното състезание по футбол през 2030, разкри уругвайският президент Табаре Васкес, представен от БГНЕС.

Васкес посочи, че формалният старт на кандидатурата ще бъде на 30-и август, когато аржентинският му сътрудник Маурисио Макри ще бъде на посещаване в Монтевидео. Ден по-късно националните тимове на двете страни се изправят един против различен в подготовка за Мондиал 2018.

За сходна кандидатура от дълго време се говореше в Уругвай. Страната е хазаин на първото Световно състезание в историята през 1930 и в този момент желае още веднъж да одобри Мондиала за 100-годишнината, този път в партньорство с Аржентина. Двете страни са двукратни международни първенци.

Очаква се южноамериканската кандидатура да има много сериозна конкуренция от азиатския район, като Китай е определян за ранен любимец да одобри Световното състезание след 13 години, въпреки към момента най-многолюдната страна да не е оповестила формалната си кандидатура.

Любопитното е, че любимец за семейството на Мондиал 2026 е друга взаимна американска кандидатура, единствено че от Северна Америка - Канада, Съединени американски щати и Мексико. Единствената конкуренция на трите страни досега е Мароко.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР