Уринирането е естествен процес, който ни помага да се отървем

...
Уринирането е естествен процес, който ни помага да се отървем
Коментари Харесай

3 причини за често уриниране

Уринирането е натурален развой, който ни оказва помощ да се отървем от непотребните течности в тялото ни, само че също по този начин от отрови и електролити. Това обаче са единствено част от функционалностите му. При по-често уриниране това може да бъде сигнал за здравословен проблем, на който да обърнете внимание. Може да бъде породено и от различен дискомфорт, за който да се погрижите.

Как вместимостта на пикочния мехур?

Тя е друга при всеки човек. При дамите и мъжете има разлика в това какъв брой течност могат да съберат в тялото си. Да кажем, че приблизително сред 500 и 700 мл. Не са изключени случаите, които това е прекалено много и човек може да опише положението като неспособност за притискане.

За 24 часа човек върви между  6 и 8 пъти до тоалетната, а в случай че пиете повече течности – 10 пъти. Ако пък обаче усетите, че този брой се усилва това може да бъде признак за няколко неща.

Инфекция на пикочните пътища

Тези проблеми са по-често срещани при дамите. Освен с постоянно уриниране, инфекциите се характеризират с болежка, неприятно чувство, парене, мъчно уриниране и даже кръв. Обикновено позивите да отидете до тоалетната са внезапни, не търпят отсрочване и не можете да ги контролирате. Просто изпитвате чувството, че не можете да се стискате и всеки миг ще се изпуснете.

Нервен пикочен мехур

Другото му наименуване е свръхактивен пикочен мехур Този проблем е сериозен и доста противен, защото визира естественото протичане на дейностите в всекидневието ни. Характеризира се с неотложен апел да отидете до тоалетната. Той обаче не е лъжовен, както е при цистита.

Изпускането на събраната урина може да стане ненадейно. Човек просто не може да удържи мускулите, които дават отговор за сдържането на урината.

Позивите за уриниране могат да бъдат сред час и полови час. С времето, в случай че казусът не се овладее, то може това положение да се усложни и стане още по-неприятно.

Диета

Храненето и приемането на течности играят основна роля в уринирането и отделителната система. Начинът на хранене може да се избере от нас самите и за благополучие можем да го направляваме, за разлика от поривите да посетим тоалетната и инфекциите. За да подобрите положението си можете да избягвате храни и питиета, които нервират пикочния мехур.

Сред тях са кофеинът. Разбира се, оптималната дневна доза е сред 300 и 500 мл кофеин. Всичко над това количество неименуемо ще докара до проблеми в бъдеще. Някои типове алкохоли също имат отрицателно въздействие, както и пикантните храни. Те могат да провокират диария или отичане и газове. Киселинните храни също не са подобаващи за хора с проблеми при уринирането и като цяло за стомаха.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР