Уравновесеността, присъствието и убеждаването на Зеленски може да се окажат ключови за Украйна на решаващите преговори във Вашингтон

...
Те държат ключовете за отключване на продължаващото критично финансиране и
Коментари Харесай

Те държат ключовете за отключване на продължаващото критично финансиране и президентът Зеленски знае, че неговото присъствие, уравновесеност и убеждаване тук днес може да означават всичко .

И така същността на деня му във Вашингтон няма да бъде Белият дом, където ще се срещне с президента.

Фокусът му ще бъде Капитолийския хълм и политиците, които са членове на партия, някога ръководена от хора като Роналд Рейгън и Буш - ястреби на националната сигурност и твърдоглави на западния интервенционизъм.

Трансформирана от Доналд Тръмп, Републиканската партия вече не е толкова за прожектиране на американските принципи на демокрация и свобода чрез мощта на американската мощ.

Докато стара гвардия от републиканци все още обитава коридорите на Сената, в Камарата на представителите, където републиканците са мнозинството, има атмосфера на Америка -първи изолационизъм.

Джо Байдън и председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти постигат „принципно споразумение“ за повишаване на тавана на дълга на САЩ

„САЩ не капе -хранене на оръжия на Украйна'

Доналд Тръмп има трайно влияние

Скорошен анализ на социологическо проучване на The New York Times характеризира промяната на Републиканската партия по ярък начин.

През 2005 г. 53 % от политиците републиканци смятат, че Америка трябва да бъде активна в чужбина. Тази година само 24% от тях смятат същото.

Данните за 2005 г. идват точно след преизбирането на Джордж У. Буш. Беше няколко години след 11 септември по времето, когато Америка беше въвлечена във войни в Ирак и Афганистан.

Дали безсмислието на тези войни промени критична част от политическите представители на Америка?

Или това беше безспорната сила на политиката на Тръмп?

Вероятно и двете. Сянката на "вечните войни" е дълга. Доналд Тръмп има трайно влияние.

Изображение: Доналд Тръмп и Володимир Зеленски през септември 2019 г. Снимка: AP

Напразните битки, които те подкрепяха в Ирак и Афганистан, не им създаваха екзистенциално усещане по начина, по който тази битка с Русия го прави.

Това подхранва и двете страни в аргумента за Украйна - да се защитава по-силно или да се отдръпне.

И двата са избори, които имат последствия.

< p>Война в Украйна - следете актуализациите на живо

Изображение: Мат Гетц, Марджъри Тейлър Грийн и Ерик Тръмп, синът на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп

Десните републиканци заплашват затваряне

На Капитолийския хълм, се свежда до определена група републиканци на десния фланг на партията.

Хора като Марджъри Тейлър Грийн, Мат Гетц и други са разрушители на Тръмп, които имат голяма част от останалата част от партията, водени от говорител Кевин Маккарти, увити около пръстите им.

Те заплашват да наложат спиране на работата на правителството следващата седмица, ако дълбокото им противопоставяне срещу финансирането на Украйна и други проблеми не бъдат разгледани.

Викът им е че президентът Байдън и демократите предоставят „празни чекове“ за Украйна и че няма надзор.

Нито едно от тези твърдения не е точно.

Изображение: Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти говори на Капитолия във Вашингтон. Снимка: AP

Към днешна дата Америка е предоставила на Украйна 101 милиарда долара (81 милиарда паунда) в пакети за подпомагане на сигурността.

Това представлява около 0,68 долара (0,55 паунда) на възрастен американец на ден. Това също имаше положително въздействие върху американското производство.

Пакетите се наблюдават от работна група от повече от 160 служители в 20 федерални агенции.

От политическата десница, Украйна въпросът често се представя като избор с нулева сума: „Имаме свои собствени огромни предизвикателства, защо се опитваме да поправим нечии други? Защо да защитаваме границата на Украйна, когато не можем да защитим нашата?“

Имиграция на южната граница е безспорен проблем.

Старата Републиканска партия би казала: "Ние сме Америка - можем и двете." Новият? Не толкова.

Изображение: Президентът на Украйна Володимир Зеленски разговаря с делегацията си в Общото събрание на ООН в сряда

Независимостта е заложена на карта

Длъжностни лица от Белия дом все още вярват, че подкрепата на Конгреса ще се запази; че ръководството и на двете партии стои зад битката на Украйна.

Те обаче знаят, че контранастъплението, което подклаждат, се нуждае от решителен напредък и че възприемането на безконтролния подход „просто изпратете повече оръжия“ има граници.

И така Белият дом поддържа езика на убеждаване.

Говорителят на Съвета за национална сигурност на президента каза снощи: „Ако смятате, че цената на подкрепата на Украйна е висока сега, просто помислете колко прекомерно по-висока може да бъде кръвта и съкровищата, ако просто си тръгнем.“

Адмирал Джон Кърби добави: „Всъщност мисля, че американският народ разбира, че залогът тук не е само бъдещето на Украйна… това е тази идея за независимост.

„Това е основополагащ идеал в тази страна и ние също не спечелихме нашата независимост без чужда помощ.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР