Ураганният вятър причини множество щети във Враца. Местният кризисен щаб

...
Ураганният вятър причини множество щети във Враца. Местният кризисен щаб
Коментари Харесай

Обявиха частично бедствено положение във Враца заради ураганния вятър

Ураганният вятър аргументи голям брой вреди във Враца. Местният спешен щаб разгласи отчасти бедствено състояние в града и в село Власатица.

Скоростта напразно е била към 160 км/ч. Нанесени са вреди в градската част и в обитаемоте места.

Многогодишни дървета са пречупени, а други изкоренени. Съборени са билбордове, навеси на спирки, част от светофарни уредби. Пострадали са и няколко административни здания. Отново са изпочупени прозорци на постройката на театъра. Повредени са измервателните станции на края на града.

В обитаемоте места има отчасти спиране на електрозахранването. Продължава работата по унищожаване на падналите дървета и отстраняването на вредите. Съдействие оказват и екипите от пожарната.

Пред районния исторически музей се прекършиха няколко 50-годишни бора.

" Това са иглолистни дървета, които са над 50-годишни и бяха един от знаците на централната част на града, ситуирани на централната постройка на музея. Това което може да установяваме е, че обстановката е повече от апокалиптична. През нощта се задействат алармите на всички охранителни системи в музея, най-много от звуковия тропот на падащите дървета, демонстрира какъв брой рискова е била обстановката. Тепърва ще се качваме на покрива на най-засегната постройка, тъй като виждаме, че ламаринени обшивки са към този момент извадени, тъй че занапред ще описваме нещата ", сподели Георги Ганецовски - шеф на РИМ Враца.

" За миналото денонощие са постъпили към 22 сигнала за катастрофи, от които 7 пожари за сухи треви и един пожар със загуби и 14 механически помощи. Техническите помощи се състоят от това, което нанесе вятърът. Отстраняване на рискови предмети, ламарини, билбордове паднали, като най-засегната е територия на Враца ", сподели контрольор Цветан Цветков, Оперативен център в РДПБЗН - Враца.

" Враца е сензитивна на поривите напразно, там са измерени 40 метра в секунда, това в действителност е много извънредно за по-ниската част на страната. Такива ветрове духат на Мусала, Ботев, Черни връх ", сподели Анастасия Стойчева, синоптик в Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР