Ураганният вятър и лошото време в страната в последното денонощи

...
Ураганният вятър и лошото време в страната в последното денонощи
Коментари Харесай

Бедствено положение е обявено във Варна, код за опасно време важи за половината страна

Ураганният вятър и неприятното време в страната в последното денонощи взеха две жертви и нанесоха вреди върху коли и здания.

Бедствено състояние беше оповестено във Варна, откакто ураганен вятър нанесе вреди и.

43-годишна жена от Каспичан е починала откакто е била затрупана от клони, в резултат на ураганния вятър, разразил се в града.

По данни на Meteo Balkans поривите напразно са достигали 100 км/ час.

През нощта беше нарушено електроснабдяването в петте региона на Варна. Паднали клони и дървета блокират ключовеи пътни артерии.

Повредени са светофари и пътни знаци, най-малко 50 автомобила са потърпевши от вятъра и падналите дървета. Има отнесени ограда и покрив на постройка.

Кметът Благомир Коцев разгласи бедствено състояние и прикани хората да останат по домовете си.

Обстановката последователно се успокоява, само че следва да се направи оценка какъв брой дълго да остане в действие бедственото състояние и належащо ли е включване на запас и техника от прилежащи общини.

Бедствено състояние е оповестено и в община Вълчи дол. Има закъсали коли, заяви Би Ти Ви. Няма бедстващи хора, само че се е наложило пожарникарите да изкарват деца от колите. В селата Осиново и Кичево обстановката също е изключително тежка.

Временно затворени са пътища в региона на Бургас поради паднали дървета и знаци. Това са секторите Миролюбово – Каблешково, Руен – Айтос и Приморски проход.

Оранжев код за плевел вятър и обилни превалявания е в действие за цяла Източна България и северозападните региони през днешния ден. Той е разгласен за областите Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен, Търговище, Шумен, Силистра, Разград и част от Русенска.

Възможни са наводнения в региона на реките Дунав, Камчия и Русенски Лом Жълт код е разгласен в областите Велико Търново, Габрово, Хасково, Кърджали и Стара Загора.

Опасното време взе жертва и в София в събота. Изкоренено дърво падна върху автомобил. При случая почина мъж, а брачната половинка му беше откарана в болница. Обстановката последователно се успокоява.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР