Ураганни ветрове се очакват над нашата страна през уикенда. Това

...
Ураганни ветрове се очакват над нашата страна през уикенда. Това
Коментари Харесай

Опасно! Уикендът носи ураганни ветрове

Ураганни ветрове се чакат над нашата страна през уикенда. Това оповестяват метеоролозите, основавайки се на последните модели за прогноза. Процесите ще се дължат на преминаващ през България леден атмосферен фронт.

 

Най-силни пориви напразно се чакат по Черноморието. Там поривите може да надвишават 100 километра в час. Това е рисково за човешкото здраве. Предупреждава се за нараснало внимание от падащи предмети. Подобна ще е обстановката и в по-високите елементи на планините. Туристите да бъдат извънредно деликатни и по опция да заобикалят преходи през върхове. В по-ниските елементи скоростите напразно ще доближават 80-90 километра в час. Температурите ще се намалят.

 

Промяната ще стартира от североизточните региони, а след това и в Южна България, където се чакат обилни по количество превалявания.

 

Метеоролозите оповестяват и за трайно захлаждане в края на месеца. Тогава ще нахлуе арктичен въздух. На доста места във високите елементи на Балканския полуостров ще превали и първият сняг. Възможно е сняг да завали и в България в този интервал. С най-голяма възможност за това са Предбалкана и Софийското поле.

Източник: meteobalkans.com

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР