Ураганите носят повече валежи от всякога, главно поради изменението на

...
Ураганите носят повече валежи от всякога, главно поради изменението на
Коментари Харесай

Защо бъдещите урагани могат да донесат наводнения на още милиони американци

Ураганите носят повече превалявания от всеки път, основно заради изменението на климата. Тъй като океаните гълтам почти 91% от непотребната топлота, породена от излъчванията на парникови газове, водите се затоплят до невиждани равнища. По-горещите океани обезпечават сила, която разрешава на ураганите бързо да се ускоряват и да падат рискови количества превалявания. 

Традиционно ураганите се изследват по скоростта напразно. Настоящата система за предизвестие за урагани, известна като ураганната канара на Сафир-Симпсън, е с оценка от 1 до 5, която се основава на оптималния резистентен вятър на стихия. Скалата се употребява най-добре за прогнозиране на имуществени вреди, свързани с вятъра, само че мащабът прави малко за информиране на обществеността за евентуални наводнения.  

По-топлите океани могат да оказват помощ на ураганите бързо да се засилят, когато наближат сушата, което значи, че вятърът може да се усили с повече от 35 mph за интервал от 24 часа, трансформирайки тази стихия от категория...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР