Ураганът от четвърта категория Хилари се приближи към мексиканския полуостров

...
Ураганът от четвърта категория Хилари се приближи към мексиканския полуостров
Коментари Харесай

Катастрофални наводнения заплашват Мексико и Калифорния заради урагана Хилари

Ураганът от четвърта категория " Хилари " се приближи към мексиканския полуостров Баха Калифорния в петък, оповестиха от държавната организация на Съединени американски щати, която за първи път в историята си издаде предизвестие за тропическа стихия в Калифорния и предизвести за животозастрашаващи и евентуално пагубни наводнения.

Националният център по ураганите (NHC) чака мощната стихия да се приближи до известния мексикански курортен град Кабо Сан Лукас в петък през нощта, макар че би трябвало да отслабне, преди да доближи западното крайбрежие на Съединени американски щати този уикенд, само че все пак ще донесе рискови дъждове.

" Застрашаващи живота и евентуално пагубни наводнения са евентуални в огромна част от Баха Калифорния и Южна Калифорния този уикенд и при започване на идната седмица ", съобщи основаната в Маями организация в последната си рекомендация.

Мексиканският полуостров Баха Калифорния обгръща два щата.

В най-северния от тях в петък бяха анулирани несъществени публични действия, в това число учебните занятия до понеделник, а управляващите във втория по величина град в Мексико - Тихуана, приканиха хората във високорисковите зони да се реалокират във краткотрайни убежища.

В южния щат на полуострова управляващите отложиха локален бейзболен мач и обявиха, че пристанищата ще бъдат затворени до късно в петък.

" Без да всяваме суматоха, всички би трябвало да вземем защитни ограничения и да се запасим с вода и артикули от първа нужда вкъщи, без да прибягваме до паническо пазаруване ", съобщи губернаторът на щата.

Заместник-директорът на NHC Джейми Роум предизвести за заплаха от наводнения от Сан Диего до Лос Анджелис и Лас Вегас, като изключително висок е рискът в региона на Палм Спрингс.

" Ако имате проекти за уикенда, евентуално е време да започнете да ги променяте ", сподели той.

Въпреки че студените води край крайбрежията на Калифорния нормално отслабват прииждащите стихии, Роум сподели, че " тази система се чака да резервира силата си, тъй като ще се движи бързо ".

" Хилари " се движи на запад-северозапад със скорост от близо 19 км/ч и оптимални непрекъснати ветрове от близо 215 км/ч, откакто през нощта бурята беше нараснала до категория 4, сподели Роум. Той съобщи, че Калифорния и южната част на Невада са изправени пред заплаха от тежки наводнения, а организацията предизвести, че бурята може да аргументи крайбрежни наводнения.

По данни на Националната метеорологична работа (NWS) за първи път в нейните регистри е издадено предизвестие за висок риск за югоизточните пустинни региони на Калифорния.

Очаква се проливни дъждове да обиден Калифорния, Невада и прилежаща Аризона след рекордната лятна гореща вълна.

По данни на NWS Финикс, Аризона е прекарал над едномесечен интервал с температури, надвишаващи 43°C, попаднал в клопката на " топлинен купол " от застоял въздух.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР