Ураганът „Флорънс“ леко отслабна, докато се движи към крайбрежието на

...
Ураганът „Флорънс“ леко отслабна, докато се движи към крайбрежието на
Коментари Харесай

Зловещият ураган „Флорънс“ настъпва към САЩ

Ураганът „ Флорънс “ леко отслабна, до момента в който се движи към крайбрежието на Южна и Северна Каролина, заяви Националният център за наблюдаване на ураганите. Категорията на бурята е понижена от 4-та на 3-та по скалата на Сафир-Симпсън.

Базираният в Маями център обаче предизвести, че към момента се чакат рискови за живота стихии и проливни дъждове. Ветровете на урагана, който се чака на следващия ден да доближи до крайбрежията на Съединени американски щати, са понижили скоростта си до 195 км./ч.

„ Възможно е да бъдат следени известни съмнения в силата на бурята в четвъртък сутринта “ ,

прибавят още от центъра. „ Флорънс “ към момента ще бъде извънредно рисков вихър, когато приближи крайбрежията на Съединени американски щати в четвъртък вечерта и в петък ", споделят още учените.

На към 1,7 млн. души беше подредено да се изтеглят в Южна Каролина, Северна Каролина и Вирджиния. Четиримагистрали в Южна Каролина са били пуснати напълно еднопосочно, с цел да бъде ускорена евакуацията.

Щатът Джорджия разгласи изключително състояние в сряда, откакто по-рано това направиха Северна и Южна Каролина, Вирджиния, Мериленд и Вашингтон.

Джеф Бърд от Федералната организация за ръководство на изключителни обстановки съобщи:

„ Това ще бъде като удар на Майк Тайсън за крайбрежията на Каролина “ .

Губернаторът на Северна Каролина Рой Купър предизвести, че „ бедствието е на прага ни “ и „ десетки хиляди “ здания е допустимо да бъдат наводнени.

Вълни с височина от 25 метра са били регистрирани в сряда сутринта.

Докато множеството хора съблюдават заповедите и се изтеглят, други избират да се барикадират в дома си и да опитат да преживеят урагана. Американският президент Доналд Тръмп предизвести в обществената мрежа „ Туитър “ хората да се вслушват в формалните предизвестия. „ Махнете се от пътя на бурята, не си играйте с нея. Бурята е огромна, може би в никакъв случай не сме виждали по-голяма “, съобщи президентът.

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР