Управляващото в Афганистан талибанското движение забрани на мъжете да носят

...
Управляващото в Афганистан талибанското движение забрани на мъжете да носят
Коментари Харесай

Талибаните забраниха дънките и модерните прически за мъжете в Афганистан

Управляващото в Афганистан талибанското придвижване забрани на мъжете да носят дънки и съвременни прически, заяви „ Вашингтон пост “.
Прочетете още
Новите закони, признати в края на август, забранят имитирането на „ немюсюлмани “ по външния тип и държанието. Така мъжете в в страната не могат да имат фешън прически, да подстригват брадата си по-къса от дължината на юмрука си и да носят дънкови панталони. Освен това на мъжете към този момент е неразрешено да гледат дами, които не са техните съпруги или родственици.

Според локалните поданици сходни ограничавания са непредвидена изненада за мъжкото население на Афганистан. Сега доста от тях започнаха да се чудят дали не трябваше по-рано да пазят дамите и дъщерите си. „ Ако мъжете се бяха показали, в този момент можеше да се окажем в друга обстановка. Сега всички си пускат бради, тъй като не желаеме да бъдем разпитвани или унижавани “, сподели гражданин на Кабул.

Новите закони дават права на моралната полиция да задържа обвинени до три дни. Уточнява се, че за нарушение на разпоредбите мъжете могат да получат санкция или затвор.

По-рано беше обявено, че Афганистан вкара възбрана дамите да се появяват на обществени места с непокрити лица.

 

Снимка: Илюстративна 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР