Управляващото мнозинство от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС настоява за временна

...
Управляващото мнозинство от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС настоява за временна
Коментари Харесай

Управляващото мнозинство иска временна комисия за случая с Нотариуса

Управляващото болшинство от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи упорства за краткотрайна комисия, която да събере всички обстоятелства и условия към гибелта на Мартин Божанов, а опозицията подлага на критика правосъдната промяна на сглобката.

В публикувана от ПП-ДБ позиция от тази заран те упорстват да бъде изслушан изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов.

ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи желаят и да бъде основана краткотрайна парламентарна комисия, която да събере обстоятелства и условия за съществуването на нерегламентирано въздействие в правосъдната система и обвързаности на представители на правосъдната власт.

" Изключително притеснителни са всички данни, които последните дни излязоха в общественото пространство за оказван напън върху магистрати, за съществуването на частен клуб на магистрати, както и за продължаваща активност за имотни измами, от които са потърпевши голям брой български жители. Всички способени органи, които разполагат с информация, разполагат с проверяващи функционалности, следва да бъдат извикани, изслушани, дадат информация, която ще отговори на въпросите на обществото и в това време няма да попречи на провеждането на следствие ", сподели Рая Назарян - народен представител от ПГ на ГЕРБ-СДС.

" Време е тези секрети клубове, тези подмолни сделки, тези въздействия да станат част от предишното. Този проблем ние имаме вяра, че не е индивидуален - това е систематичен проблем, който би трябвало да бъде решен. Докато нямаме работещи служби доста от тези подмолни неща, които се случват ние действително нямаме късмет да предотвратим и в действителност постоянно сме след събитията и след убийството ", разяснява Кирил Петков - съпредседател на Политическа партия.

В позиция ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи, че е " Недопустимо правораздаването да се случва по клубове и на мрачно ". Пеевски добавя, че това не е първият случай, в който се разкрива нерегламентирано въздействие в правосъдната система, само че би трябвало да бъде последният. И счита, че обществото би трябвало да знае какво се е случвало и отговорност на народните представители е да осветят неприятните практики. и да създадат по този начин, че да бъдат невъзможни отсега нататък.

Делян Пеевски - ръководител на ПГ на Движение за права и свободи:
" Недопустимо е правораздаването да се случва по клубове и на мрачно. Това не е първият случай, в който се разкрива нерегламентирано въздействие в правосъдната система, само че би трябвало да бъде последният. Обществото би трябвало да знае какво се е случвало и нашата отговорност като народни представители е да осветим неприятните практики и да създадем по този начин, че да бъдат невъзможни отсега нататък. "

От " Възраждане " считат, че би трябвало да има комисия, която да проверява активността на Пеевски, тъй като съгласно тях съвсем няма престъпен случай или скандал през последните 15 години, в който да не е упоменат той.

Политическа партия " Възраждане ":
" Смятаме, че би трябвало да има комисия, която да проверява активността на Пеевски. Защото съвсем няма престъпен случай или скандал през последните 15 години, в който да не е упоменат той. "

В позиция водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова споделя, че години наред е имало информация за активността на незаконната група на Нотариуса и никой не е взел ограничения. Нинова написа още, че правосъдната промяна на сглобката сякаш трябваше да докара до бърз и обективен развой. А Всъщност тя единствено препрала Борисов и Кирил Петков.

Корнелия Нинова- ръководител на Българска социалистическа партия:
" Години наред е имало информация за активността на незаконната група на Нотариуса и никой не е взел ограничения. Съдебната промяна на сглобката сякаш трябваше да докара до бърз и обективен развой. Всъщност тя единствено препра Борисов и Кирил Петков като приключи делата Барселонагейт, Чекмеджегейт, двойното поданство. "


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР