В тайния клуб на Мартин Божанов Ес Ес освен дела,

...
В тайния клуб на Мартин Божанов Ес Ес освен дела,
Коментари Харесай

СПЕЦИАЛНО: Историята на едно изчезнало дело - защо убитият Божанов няма криминални регистрации?

В тайния клуб на Мартин Божанов " Ес Ес " с изключение на каузи, са решавани и назначения на магистрати, настояват източници на " По света и у нас ". Били уговаряни даже и административни постове в правосъдната система. Разследващите активността на така наречен " Нотариуса " в последните месеца са събрали доказателства, че в групата му е имало хора, които особено са отговаряли за съставянето на компромати против магистрати, които отказвали подпомагане. Твърди се, че опитите на Божанов да въздейства върху решаването на каузи са почнали още преди 20 години. Тогава той е откраднал цяло дело от Върховния касационен съд против нотариуса Слави Крашевски.

През 2002 година Людмил Рангелов се среща със Слави Крашевски. Тогава Рангелов става юрист на нотариуса с отнети права по дело за оказано подпомагане при имотна машинация. Делото отива във Върховен касационен съд, а юрист Рангелов взема решение да направи информация за новопостъпили материали, когато схваща, че то е изчезнало.

Людмил Рангелов, юрист: " За мен това също беше огромен потрес. Тя сподели делото го няма. Помислих, че е при съдията, той също чете преди съвещания, прокурор също чете. Питам при съдията или при прокурора, не сподели - делото е откраднато. "

Служителката в адвокатската стая обяснила на Рангелов, че няколко месеца по-рано двама мъже взели да четат делото, само че извадили наличието и върнали досието цялостна с други материали.

Людмил Рангелов, юрист: " В цялата ми кариера не съм чувал за сходен случай. Това е посягане на самата система. На самата правосъдна система - сърцевината ѝ. "

Полицията почнала да проверява кражбата на делото.

Людмил Рангелов, юрист: " По това време това лице Мартин Божанов, аз съм го виждан, само че дори не знаех по какъв начин се споделя. Виждал съм го там в адвокатската фирма на Слави Крашевски, не знаех по какъв начин се споделя. Но след година или година и половина те го откриха в последна сметка, че това лице взе участие. Другият даже не съм го виждал, родственик ли е, какъв е. И тук е доста забавно. Така и не се разбра по какъв начин е завършило това дело. "

За изчезналото дело обвинителен акт против Божанов и чичо му е импортиран през 2005 година. Първо Софийският областен съд, а по-късно и градския оправдават и двамата. Божанов е бил страна - обвинен, жалбоподател или очевидец по общо 25 преписки, той се оказва безусловно чист и като криминалистични регистрации. Адвокат Рангелов признава, че това също е знамение в неговата 30-годишна процедура.

Людмил Рангелов, юрист: " А при него се е постигнало, че действително е заличена. Значи това към този момент нещата са отишли освен е съумял през прокуратурата да му прекратят избрана кореспонденция, несъмнено досъдебно произвеждане, само че това значи, че и там в Министерство на вътрешните работи, съответните служби някой е отишъл до най-дълбокото място въобще да изчезне от масива. "

През последните години магистратите, които получавали достъп до клуба на Мартин Божанов били деликатно подбирани. Първоначално се търсели тези, които могат да спомагат за решаването на съответен правосъден проблем, само че по-късно Божанов се намесил и в други процеси в правосъдната власт.

Людмил Рангелов, юрист: " Т.е. в един миг, създавайки доста контакти, корумпирайки доста лица от правосъдната система Божанвов към този момент е направил такива връзки, че може да въздейства и по такива въпроси като кариерно развиване. "

Атанаска Дишева от Висшия правосъден съвет разяснява в " Още от деня ", че Мартин Божанов - Нотариуса и Петър Петров - Еврото явно са имали въздействие върху доста каузи:

" Въпросът е какъв брой от делата, които се преглеждат в съдилищата и преписките, които в прокуратурата попадат и досъдебните производства са включени в обсега на това въздействие, които тези две лица, които споменахте са имали. А евентуално и не престават да имат посредством свои групи за въздействие, с които евентуално са работили. И като споделям въздействие, нямам поради единствено финансово, всякакво за кариерно израстване, за облагодетелстване, в случай че щете за възмездие някому. "

Според източници на " По света и у нас ", Божанов разполагал и с група, която да фабрикува компромати против магистрати, с което да си подсигурява, че поръчките му ще бъдат изпълнявани. Записите от охранителните камери в тайния клуб " Ес Ес " ежеседмично се сваляли за предпазване на външни дискове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР