Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева заяви,

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева заяви,
Коментари Харесай

Георгиева има пълно доверие в данните на МВФ

Управляващият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева съобщи, че още веднъж ще насочи вниманието си към сериозните световни провокации.

Тя сподели това в изявление за Ройтерс, откакто изпълнителният съвет на Фонда изрази цялостното си доверие в лидерските ѝ качества и откри за голословни изказванията, че като основен изпълнителен шеф в Световната банка тя е била забъркана в манипулиране на данни за отчета " Да правиш бизнес " (Doing Business) от 2018 година.

" Имаме да се борим с тежки проблеми и имаме потребност институцията да заеме твърда позиция в работа на членовете си ", сподели Георгиева.

Тя уточни, че възнамерява да се срещне със чиновниците на МВФ идния понеделник, след първата седмица от годишните срещи на Фонда и Световната банка.

Ръководителката на МВФ акцентира опасенията си, че задълбочаващото се разминаване сред икономическото показване на развитите и разрастващите се стопански системи може да заплаши международното възобновяване от пандемията.

Запитана дали доверието в МВФ е потърпевшо от сагата към отчета, Георгиева отговори, че хипотетичното манипулиране на данни е обвързвано с съответен артикул на Световната банка - класацията " Да правиш бизнес " (Doing Business), към която и в предишното са отправяни рецензии. Тя сподели, че " има безусловно цялостно доверие " в достоверността на данните на МВФ.

" Мисля, че ще бъдем съдени по работата ни като цяло ", означи тя, допълвайки, че отговорът, получен за оповестения през вчерашния ден отчет " Световни стопански вероятности " и уговорките ѝ към организации на гражданското общество и представители на държавните управления отразяват обстоятелството, че се резервира " мощната, изграждана с десетилетия основа на доверието " в МВФ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР